Metsähotelli Kiilopää

Ohjelma

 

Lähde mukaan tähtiretkelle, opi retkeilytaitoja, rentoudu tunturijoogassa ja tanssi villinä metsässä. Rikkinäiset retkeilyvarusteet korjaat korjaustyöpajassa ja tarpeettomat myyt retkeilykirppiksellä. Päivän päätteeksi savusaunan lempeät löylyt hellivät kehoa ja mieltä.

Metsähotellissa on ohjattua ja omatoimista ohjelmaa torstaista sunnuntaihin. Osa ohjelmasta vaatii ilmoittautumisen ja on aikataulutettu, osa ohjelmasta toimii non stop-periaatteella.
Samalla viikolla järjestetään myös Tuntureiden onni, ilo ja ihanuus -joogakurssi 28.8.-1.9.2024.

Metsähotellin ohjelma on maksutonta ellei toisin ole ilmoitettu.

Ennakkoilmoittautumisen ohjelmiin löydät tämän sivun lopusta. Mikäli paikkoja on jäljellä, voi ilmoittautua paikan päällä Metsähotellin infopisteellä.

Varaa ohjelmia tästä

Torstaina 29.8.

10:30 - 15:00 Rautulammen kierros maastopyöräillen. Rautulammen kierros kulkee yli tuntureiden ja laaksojen. Tule kokemaan suurtunturit pyörän selässä mukavan vaihtelevilla reiteillä. Reitti on vaativa ja vaatii kohtalaista kuntoa ja ajotaitoa isojen korkeuserojen vuoksi. Täydellinen reitti aktiivipyöräilijöille. Hinta 150 € / hlö, ennakkoilmoittautuminen. 

17:00 - 20:00 Retkiruokatyöpaja. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin valmistaa kunnon ateria ja syödä juhlavasti keskellä erämaata tulien äärellä? Kuinka tuunata puolivalmiista ruoka-aineista juhlava ja maittava ateria ilman suuria etukäteisvalmisteluja? Tule mukaan retkiruokatyöpajaan, jossa valmistetaan yhdessä helppo kolmen ruokalajin ateria, joka on suunniteltu tulilla valmistettavaksi. Mukaan tarvitset vain intoa ja uteliaisuutta kokeilla jotain uutta. Retkiruokatyöpaja pidetään turvekammi Maahisessa. Työpaja on maksullinen ja sinne on ennakkoilmoittautuminen. 

20:00 - 22:00 Iltapyöräily. Auringonlaskun maastopyöräily vie tunturimaisemiin ! Maastopyöräily keskiyön auringon alla on hauska ja ikimuistoinen kokemus. Tule mukaan porukkalenkille ja koe kesäyön tunnelma. Hinta 120 € / hlö, ennakkoilmoittautuminen.

Perjantaina 30.8.

10 - 11:30 Kehon- ja mielenhuoltoa luonnossa - Aloita päiväsi lempeällä kehon- ja mielenhuoltohetkellä tunturimaisemissa. Opas johdattaa ryhmän rauhalliseen paikkaan, jossa tehdään muutamia harjoitteita kevyesti ja lempeästi. Hinta 35 € / hlö, ennakkoilmoittautuminen. 

17:00 - 19:00 Turvekammi Maahisen käristys-illallinen. Turvekammi Maahisen tunnelmallinen illallisella alkuruuaksi kylmäsavulohikeittoa, pääruuaksi poronkäristystä ja jälkiruukasi leipjuustopaistos & hilloja. Hinta 45 € / hlö, ennakkoilmoittautuminen.

23:00-01:00 Tähtiretki. Perjantai-illan tähtiretkellä pääsemme kurkistamaan teleskoopin avaamasta ikkunasta tähtien ja galaksien valloittavaan maailmaan! Oppaanamme toimii kokenut paikallinen astromatkaaja Aleksi Arctic Stargazing Tours -yrityksestä. Hinta 15 € / hlö, ennakkoilmoittautuminen

Lauantai 31.8.

klo 12:00     Metsähotelli aukeaa

METSÄHOTELLIN VASTAANOTTO JA INFO avoinna klo 12-20

KAHVILA MAAHINEN avoinna klo 12-21 

RETKEILYKIRPPIS avoinna klo 12-20. Metsähotellin yhteydessä järjestettävällä retkeilykirppiksellä myyminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa laittamaan hyvää tavaraa kiertoon ja tekemään retkeilylöytöjä! Kirppiksellä on myynnissä myös Kiilopään vuokraamon käytettyjä Fjällrävenin laaturinkkoja.

12:00 - 21:00  Kiilopään omatoiminen huiputus. Kiipeä omatoimisesti nimikkotunturillemme huipulle ja nouda sieltä koodi - kaikki huipulla käyneet osallistuvat majoituslahjakortin arvontaan. Huipulle menee merkitty reitti (Kiirunapolku).

12:00 - 21:00 Omatoimipelejä Kiilopään pihapiirissä. Saatko suopungin lentämään? Kuka on Metsähotellin Mölkkymestari? Tarkkuuttasi voit testata myös tikanheitossa tai frisbeegolfissa. 

12- Metsämörrin omatoiminen seikkailupolku. Metsämörrin toimintapolulla pääsee seikkailemaan omatoimisesti itselle sopivaan aikaan. Ohjelmassa on myös Metsämörri -satuhetket klo 13 ja klo 16. Ei ikärajaa, Suomen Ladun Metsämörritoiminta soveltuu kaikille leikkimielisille!

12:30 - 14:00 Tunturijooga - Aksana Kurola Husky & Yoga Nature Lapland. Hinta 15 €, ilmoittautuminen ennakkoon 

13:00-18:00 Retkeilytaitojen työpajat

  • Solmut, suunnistus ja geokätköily: Karkasiko vene tai pettikö kuorman kiinnitys? Missä olikaan pohjoinen ja miten suunta otetaan kompassilla? Työpajassa pääset harjoittelemaan eri tilanteisiin sopivia solmuja ja opit suunnistuksen perusteet. Aloitukset klo 13, 15 ja 17. 
  • Puukonkäsittely ja tulenteko: Tässä työpajassa pääset oppimaan puukon turvallista käyttöä, teroittamista, kiehisten tekemistä ja tulentekoa. Kokeneet ohjaajamme opastavat sinua näissä taidoissa, jotka ovat olennainen osa erähenkistä elämäntapaa. Saat kokea luonnon läheisyyden ja oppia hyödyllisiä taitoja samalla kun nautit Metsähotellin ainutlaatuisesta ympäristöstä. Tule mukaan ja syvennä taitojasi metsän keskellä! Aloitukset klo 12, 14, 16 ja 18. 
  • Majoitteet: Tervetuloa tutustumaan erilaisiin seikkailumajoitteisiin. Tässä työpajassa voit tulla katsomaan erilaisia telttoja, riippumattoja, tarppeja, mukana myös hätämajoite ja loue. Mahdollisuus seurata telttojen pystytystä ja kasausta sekä ratkaistaan yhdessä majoituskysymyksiä. Kertapystytys klo 15 jonka jälkeen majoitteet ovat esillä nonstoppina.

13:00-18:00 Retkeilyvälineiden korjaustyöpaja. Shelby Outdoorin retkeilyvarusteiden korjauspisteellä voit itse korjata varusteitasi ammattilaisen opastuksella. Shelbyn avustuksella ulkoiluvarusteiden pikakorjaukset heti paikan päällä ja suurempiin projekteihin asiantuntevat vinkit jatkohoidosta. Voit myös hankkia korjaustarvikkeita yhteistyökumppaniltamme Shelbyltä. 

14:00 - 14:30 Tapahtuman avaus ja Inarin kunnanjohtajan tervehdyssanat.

14:30 - 15:15 Rumpurentoutus - Suo itsellesi lepohetki rummun värähdellessä pohjoisen taivaan alla. Rentoutukset ohjaa hyvinvointialan yrittäjä Janna Mielen sopusointu -yrityksestä. Hinta 15  €, ilmoittautuminen ennakkoon. 

15:00 - 20.00 Savusauna. Metsähotellissa pääset nauttimaan pehmoisen lempeistä löylyistä ja tuntemaan syksyn viileyden tunturipurossa. Saunavuorot ovat tunnin mittaisia ja saunaliput 10 €/hlö ennakkoon tai Metsähotellin vastaanotosta. Tarvitset savusaunaan uimapuvun ja pyyhkeen.

15:45-17:00 Metsätanssi. Metsätanssi-työpaja pyrkii kehittämään henkilökohtaista herkkää kommunikaatiota luonnon kanssa. Työpajassa tutkitaan eri alustojen vaikutusta liikkeeseen ja sen tuottamiseen, sekä inspiroidutaan ympäröivän luonnon liikkeestä ja äänistä. Ohjaajana on hankolaislähtöinen, mutta inarilaistunut Janita Rantanen. Hinta 15 €, ilmoittautuminen ennakkoon.

17:30 - 19:30 Kurujen kierros. Lähde opastetusti tutustumaan viimeisimmän jääkauden synnyttämiin kuruihin! Poronkuseman etäisyydellä Kiilopäältä on lukemattomia kuruja, kuten Latvakuru, Poliisikuru, Ihanakuru, Rumakuru, Pessinkuru, Kettukuru, Aurinkokuru, Kuutamokuru, Kirkkokuru ja monta muuta. Kesto n. 2 tuntia. Hinta 15 €, ilmoittautuminen ennakkoon. 

19-21 Iltanuotio. Kokoonnumme iltanuotiolle omatoimiseen yhteislaulutilaisuuteen. 

18.30-20 Hyvinvointisauna, jossa hellitään kehoa jalkakylvyillä ja luonnonmukaisella kuorinnalla savusaunassa (saunamaksu 15 €/hlö, max 20 hlö). Hyvinvointisauna varataan ja maksetaan ennakkoon tai  Metsähotellin vastaanotossa.

23:00-01:00 Tähtiretki. Lauantai-illan tähtiretkellä pääsemme kurkistamaan teleskoopin avaamasta ikkunasta tähtien ja galaksien valloittavaan maailmaan! Oppaanamme toimii kokenut paikallinen astromatkaaja Aleksi Arctic Stargazing Tours -yrityksestä. Hinta 15 €, ennakkoilmoittautuminen

Sunnuntai 1.9.

klo 12 Metsähotelli sulkeutuu

VASTAANOTTO JA INFO avoinna klo 8-12

KAHVILA MAAHINEN avoinna klo 8-10

RETKEILYKIRPPIS avoinna klo 9-12. Metsähotellin yhteydessä järjestettävällä retkeilykirppiksellä myyminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa laittamaan hyvää tavaraa kiertoon ja tekemään retkeilylöytöjä! Kirppiksellä on myynnissä myös Kiilopään vuokraamon käytettyjä Fjällrävenin laaturinkkoja.

8.00-10.00 Aamiainen. Sunnuntain aamiainen tarjoillaan kahvila Maahisessa klo 8-10. Aamiainen tulee olla ennakkoon varattu ilmoittautumisen yhteydessä.