Metsähotelli Kiilopää

Ohjelma

Lähde mukaan polkujuoksemaan tai tunturiretkelle, opi retkeilytaitoja, rentoudu metsäjoogassa ja tanssi villinä metsässä. Rikkinäiset retkeilyvarusteet korjaat korjaustyöpajassa ja tarpeettomat myyt retkeilykirppiksellä. Päivän päätteeksi savusaunan lempeät löylyt hellivät kehoa ja mieltä. Iltanuotiolla juhlistetaan Urho Kekkosen kansallispuiston 40-vuotisjuhlien jatkoja.

Metsähotellissa on ohjattua ja omatoimista ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina. Osa ohjelmasta vaatii ilmoittautumisen ja on aikataulutettu, osa ohjelmasta toimii non stop-periaatteella.

Ohjelma on maksutonta ellei toisin ole ilmoitettu. Ilmoittautuminen ohjelmiin tapahtuu paikan päällä Metsähotellin infopisteellä, paitsi Nokikokkikurssi ja MTB-retket, jotka pitää varata ennakkoon netissä.

Lauantai 26.8.

klo 12:00     Metsähotelli aukeaa

VASTAANOTTO JA INFO avoinna klo 12-20

NUOTIOKIOSKI avoinna klo 12-20 

RETKEILYKIRPPIS avoinna klo 12-20. Metsähotellin yhteydessä järjestettävällä retkeilykirppiksellä myyminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa laittamaan hyvää tavaraa kiertoon ja tekemään retkeilylöytöjä! Kirppiksellä on myynnissä myös Kiilopään vuokraamon käytettyjä Fjällrävenin laaturinkkoja.

12-18  Kiilopään omatoiminen huiputus. Kiipeä omatoimisesti nimikkotunturillemme huipulle ja nouda sieltä koodi - kaikki huipulla käyneet osallistuvat majoituslahjakortin arvontaan. Huipulle menee merkitty reitti (Kiirunapolku).

12- Metsämörrin omatoiminen seikkailupolku. Metsämörrin toimintapolulla pääsee seikkailemaan omatoimisesti itselle sopivaan aikaan. Ohjelmassa on myös Metsämörri -satuhetkiä klo 13, 15 ja klo 17. Ei ikärajaa, Suomen Ladun Metsämörritoiminta soveltuu kaikille leikkimielisille!

13:00  Maastopyöräilyn maistiainen - Omalla pyörällä 10€ - E-fatbikella tai sähköavusteisella täysjoustomaastopyörällä 10€ + pyörävuokra 60€ - Fatbikella 10€ + pyörävuokra 45€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen lenkeille yhteistyökumppanimme Roll Outdoors Kiilopään nettikaupassa. Roll Outdoorsilta voit myös vuokrata pyörän omille lenkeille.

13:00-15:30  Polkujuoksuretki harrastajille, n. 15km.   

13-16 Sieniretki: Sieniretkellä tunnistamme ja poimimme sienet, sekä valmistamme ne retken jälkeen syötäväksi. Yhteistyössä Lapin Martat. Voit ottaa oman veitsen ja sienikorin mukaan.

13:00-18:00 Teltta- & retkeilyvaruste-esittelyt / Tunturivaruste

14:00-17:00 Retkeilytaitojen työpajat / Saamelaisalueenkoulutuskeskuksen eräopasopiskelijat 

  • Solmut: Karkasiko vene tai pettikö kuorman kiinnitys? Työpajassa pääset harjoittelemaan eri tilanteisiin sopivia solmuja. Toteutus nonstoppina, solmupisteillä kuvaohjeet ja esimerkkisolmut.
  • Puukonkäsittely ja tulenteko: Tässä työpajassa pääset oppimaan puukon turvallista käyttöä, teroittamista, kiehisten tekemistä ja tulentekoa. Kokeneet ohjaajamme opastavat sinua näissä taidoissa, jotka ovat olennainen osa erähenkistä elämäntapaa. Saat kokea luonnon läheisyyden ja oppia hyödyllisiä taitoja samalla kun nautit Metsähotellin ainutlaatuisesta ympäristöstä. Tule mukaan ja syvennä taitojasi metsän keskellä! 
  • Majoitteet: Tervetuloa tutustumaan erilaisiin seikkailumajoitteisiin. Tässä työpajassa voit tulla katsomaan erilaisia telttoja, riippumattoja, tarppeja, mukana myös hätämajoite ja loue. Mahdollisuus seurata telttojen pystytystä ja kasausta sekä ratkaistaan yhdessä majoituskysymyksiä. Kertapystytys klo 15 jonka jälkeen majoitteet ovat esillä nonstoppina.
  • Retkeilyvarusteet abc: Tervetuloa työpajaan, jossa esitellään aloittelevan retkeilijän varusteita, erilaisia rinkan pakkaustekniikoita ja opastetaan rinkkavalinnoissa eri mittaisille retkille. Varusteet ovat esillä nonstoppina.

13:00-14:30 Retkeilyvälineiden korjaustyöpaja / Shelby Outdoor. Retkeilyvarusteiden korjauspisteellä voit itse korjata varusteitasi ammattilaisen opastuksella. Voit myös hankkia korjaustarvikkeita yhteistyökumppaniltamme Shelbyltä. 

15:30 Retkeilyvälineiden korjausluento ja sen jälkeen korjauspiste avoinna vielä klo 18:00 asti / Shelby Oy   

14:00 Kurujen kierros. Lähde opastetusti tutustumaan viimeisimmän jääkauden synnyttämiin kuruihin! Poronkuseman etäisyydellä Kiilopäältä on lukemattomia kuruja, kuten Latvakuru, Poliisikuru, Ihanakuru, Rumakuru, Pessinkuru, Kettukuru, Aurinkokuru, Kuutamokuru, Kirkkokuru ja monta muuta. Kesto n. 2 tuntia.

15-19.30 Savusauna. Kiilopään kuuluisa savusauna täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Metsähotellissa pääset nauttimaan pehmoisen lempeistä löylyistä ja tuntemaan syksyn viileyden tunturipurossa.. Saunaliput 10 €/hlö Metsähotellin vastaanotosta. Tarvitset savusaunaan uimapuvun.

16-17 Suuntamysteeri. Hauska ratkaisupeli kaikenikäisille. Suuntamysteerissä on tavoitteena ratkaista erilaisia pulmia joukkueittain. Suuntamysteerissä® hyödynnetään ilmansuuntia pelipaikkoina. Tarkoituksena on, että jokainen joukkue käy jokaisessa ilmansuunnassa suorittamassa tehtävän.

16-16.30 Metsäjooga. Tunne metsän hiljaisuus, raikas ilma ja pehmeä maa jalkojen alla. Joogan ohjaajana on Minna Arctic Sky -yrityksestä.

16:30 Rumpurentoutus. Suo itsellesi lepohetki rummun värähdellessä pohjoisen taivaan alla. Rentoutukset ohjaa hyvinvointialan yrittäjä Janna JAATU -yrityksestä.

16:00 Mehevä maastopyörälenkki lajin harrastajille. - Omalla pyörällä 10€ - E-fatbikella tai sähköavusteisella täysjoustomaastopyörällä 10€ + pyörävuokra 60€ - Fatbikella 10€ + pyörävuokra 45€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen lenkeille yhteistyökumppanimme Roll Outdoors Kiilopään nettikaupassa. Roll Outdoorsilta voit myös vuokrata pyörän omille lenkeille.

17:00 Polkujuoksuretki aloittelijoille, n. 6 km.

17:30-18.45 Metsätanssi. Metsätanssi-työpaja pyrkii kehittämään henkilökohtaista herkkää kommunikaatiota luonnon kanssa. Työpajassa tutkitaan eri alustojen vaikutusta liikkeeseen ja sen tuottamiseen, sekä inspiroidutaan ympäröivän luonnon liikkeestä ja äänistä. Ohjaajana on hankolaislähtöinen, mutta vähitellen inarilaistuva Janita Rantanen.

17:30 Käristys-illallinen turvekammi Maahisessa 1. kattaus / (varattu ennakkoon majoitusvarauksen yhteydessä)

18:00 Metsäjooga. Tunne metsän hiljaisuus, raikas ilma ja pehmeä maa jalkojen alla. Joogan ohjaajana on Minna Arctic Sky -yrityksestä.

18:00 Kaarnaveneiden tekoa: Mikä olisi hauskempi leikki luonnossa kuin kaarneveneen tekeminen? Metsähotellissa jokainen voi taiteilla oman kaarnaveneen ja kokeilla sen kantavuutta tunturipurossa.

19-21 ILTANUOTIO: Urho Kekkosen Kansallispuiston 40-vuotisjuhlien jatkot Kokoonnumme iltanuotiolle yhteislaulutilaisuuteen. Jouko Murun (laulu) ja Ahti Similän (harmonikka) johdolla yhteislaulu raikaa hämärtyvässä elokuun illassa kansallispuiston kainalossa. Yhteislaulujen lomassa saamme kuulla myös UK-puiston historiaa havisevia tarinoita.

19.30-21 Hyvinvointisauna, jossa hellitään kehoa jalkakylvyillä ja luonnonmukaisella kuorinnalla savusaunassa (saunamaksu 15 €/hlö, max 14 hlö). Hyvinvointisauna varataan ja maksetaan Metsähotellin vastaanotossa.

20:00 Käristys-illallinen turvekammi Maahisessa 2. kattaus / (varattu ennakkoon majoitusvarauksen yhteydessä)

21:30  Äänimaljarentoutus riippumatoissa. Anna mielen rauhoittua ja kehon rentoutua äänimaljojen pehmeiden sointujen syleilyssä riippumatossa pötkötellen. Rentoutukset ohjaa hyvinvointialan yrittäjä Janna JAATU -yrityksestä.

23:00-01:00 Tähtiretki. Lauantai-illan tähtiretkellä pääsemme kurkistamaan teleskoopin avaamasta ikkunasta tähtien ja galaksien valloittavaan maailmaan! Oppaanamme toimii kokenut paikallinen astromatkaaja Aleksi Arctic Stargazing Tours -yrityksestä.

Sunnuntai 27.8.

klo 12 Metsähotelli sulkeutuu

VASTAANOTTO JA INFO avoinna klo 8-12

NUOTIOKIOSKI avoinna klo 8-12

RETKEILYKIRPPIS avoinna klo 8-12. Metsähotellin yhteydessä järjestettävällä retkeilykirppiksellä myyminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa laittamaan hyvää tavaraa kiertoon ja tekemään retkeilylöytöjä! Kirppiksellä on myynnissä myös Kiilopään vuokraamon käytettyjä Fjällrävenin laaturinkkoja.

8.00-10.00 Aamiainen. Sunnuntain aamiainen tarjoillaan nuotiokioskista klo 8-10. Aamiainen tulee olla ennakkoon varattu ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkoon varatut aamiaiset maksetaan Metsähotellin vastaanottoon sisäänkirjautumisen yhteydessä. Maksu käteisellä tai kortilla.

8.00-9.00 Aamujooga savusaunassa. Herättele kehosi lempeästi uuteen päivään joogaamalla savusaunan pehmeissä jälkilöylyissä. Hinta 10 €/hlö. Varataan ja maksetaan Metsähotellin vastaanotossa.

10:30-11:30 Yhteinen geokätkeily -retki. Pieni johdatus geokätköilyyn. Etsitään yhdessä muutamia erilaisia "aarteita" Kiilopään keskuksen alueelta ja lähimaastosta. 

12-15 Hieman parempi nokikokkikoulu. Kokoonnumme tunnelmalliseen kammiin valmistamaan kolmen ruokalajin illallisen eräkokki Sonja Lassilan opastuksessa, avotulta käyttäen. Tule mukaan kokkailemaan, herkuttelemaan ja inspiroitumaan avotuliruoanlaitosta. Saat mukaasi käytetyt reseptit.

MENU 

Hapanjuurileipää, savustettua tuorejuusto ja paistettuja sieniä

Halstrattua poroa, nuotiojuureksia ja sieniliemestä keitetty kastike

Krabbelurer-pannarit puolukkacurdilla, savustettua puolukkaa ja mascarponevaahtoa

Menu ja opastus yht. 80 €, varaa paikkasi ennakkoon täältä. Nokikokkikoulu toteutetaan, mikäli 5 henkilöä ilmoittautuu mukaan keskiviikkoon 24.8. klo 10 mennessä. Kurssille otetaan mukaan maksimissaan 10 hlöä.

 

​​​

Yhteistyössä:

​​​​​​​

​​​​​​​

 

​​​​​​​