Järjestä tapahtuma

Kiinnostaisiko teitä innostaa ihmisiä retkeilyyn ja luonnossa viihtymiseen? Metsähotellin® tai Nuku yö ulkona -tapahtuman järjestäminen on erinomainen tapa tuoda lähialueen ihmisille yhdistyksen toimintaa tutuksi ja samalla järjestää lämminhenkinen ja innostava tapahtuma luonnossa.

Kuka tahansa voi järjestää Nuku yö ulkona -tapahtuman. Metsähotelli® puolestaan on rekisteröity tavaramerkki, ja sen käyttöön on määritelty tietyt kriteerit, jotka järjestäjän tulee täyttää ja hakea lupa Suomen Ladulta. Kriteerit alla.

Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on automaattinen oikeus järjestää Metsähotelleja, mikäli kriteerit täyttyvät. Lisäksi Suomen Latu tukee jäsenyhdistystensä järjestämiä tapahtumia erilaisin keinoin.

Metsähotellin järjestäminen

Metsähotelli on rekisteröity tavaramerkki, joten sen käyttöön on määritelty tietyt kriteerit. Nämä täyttävä tapahtuma saa käyttää termiä Metsähotelli Suomen Ladun luvalla.

Metsähotellissa tulee olla seuraavat toiminnot:

 • Metsähotelli sijaitsee aina luonnon välittömässä läheisyydessä
 • Vähintään 20kpl ilmaista majoitepaikkaa
 • Tilaa vähintään 20 omalla majoitteella tulevalle henkilölle (maksuton)
 • Vähintään 3kpl ohjattuja, ilmaisia toimintapisteitä, esim. polkujuoksu, melonta, metsämörripolku tms
 • Ohjattua ilta/nuotio-ohjelmaa (yhteislauluja, kitaransoittoa, tikkupullaa tms)
 • Aamupalatarjoilu (voi olla maksullinen)
 • Tapahtumalle on tehty riskikartoitus ja turvallisuussuunnitelma sekä tarvittavat viranomaisluvat on saatu
 • Tapahtuma on syötetty Suomen Ladun tapahtumakalenteriin
 • Tapahtuma on maksuton (pl. aamiainen ja kioskitoiminta)
 • Tapahtuma on päihteetön

Metsähotellien määrää ei ole rajoitettu, joten kriteerit täyttävän tapahtuman voi järjestää kuka tahansa! Kannattaa hyödyntää Metsähotelli-brändin tunnettuus ja suunnitella yhteisöllinen tapahtuma.

Tukipaketit

Suomen Latu tukee jäsenyhdistystensä järjestämiä Metsähotelleja seuraavalla tukipaketilla:

Materiaalituki

 • 30 kpl putkihuiveja esim. vapaaehtoisille
 • Nuku yö ulkona -julisteita (A3)
 • Metsähotelli - banderolli juhannukseen mennessä tapahtuman SL tapahtumakalenteriin ja Lyyti-lomakkeella ilmoittaneille (mikäli sellaista ei ole ennestään)
 • 2 riippumattosettiä lainaan yhdistykselle (riippumatto, kiinnitysköydet, hyttysverkko ja tarppi)

Viestinnällinen tuki

Nuku yö ulkona -tapahtuman järjestäminen

Pienempiä Nuku yö ulkona -tapahtumia on helppo järjestää vaikka yhdistyksen omalla latumajalla / laavulla. Tapahtuma voi sisältää pelkkää päiväohjelmaa ja vinkkejä lähistön hyvistä telttapaikoista tai yön yli majoittumista omilla majoitteilla. Vaihtoehtoja on lukemattomia, miettikää mikä kiinnostaisi teidän jäsenistöänne ja paikallisia ihmisiä sekä mihin järjestelyihin resurssinne riittävät. Kevyimmillään tapahtuma sisältää majoittumista omilla majoitteilla ja yhteistä nuotioiltaohjelmaa, jossa jutellaan esim. lähialueen retkeilyreiteistä ja syödään iltapalaa.

Jäsenyhdistystensä järjestämiä Nuku yö ulkona -tapahtumia Suomen Latu tukee seuraavilla tukipaketeilla:

Materiaalituki

 • Nuku yö ulkona -banderolli 30 ensimmäiselle ilmoittajalle (Lyyti ja tapahtumakalenteri, mikäli sellaista ei ole ennestään)
 • 20kpl putkihuiveja esim. vapaaehtoisille
 • Nuku yö ulkona -julisteet (A3)

Viestinnällinen tuki

Ilmoittaminen

Suomen Ladun jäsenyhdistykset voivat tilata materiaalipaketin nettilomakkeella

Muut kuin Suomen Ladun jäsenyhdistykset voivat olla yhteydessä tapahtumasuunnittelija Saija Suomiseen, saija.suominen@suomenlatu.fi

Huom! Lyytin ilmoituksen tiedot eivät siirry Suomen Ladun tapahtumakalenteriin!

Muiden kuin Suomen Ladun jäsenyhdistysten tapahtumat

Myös muut kuin Suomen Ladun jäsenyhdistykset voivat järjestää Nuku yö ulkona -tapahtuman tai luvan saatuaan Metsähotellin. Metsähotellin kriteerit ovat kaikille samat.

Suomen Latu tukee kaikkia Nuku yö ulkona -tapahtumia viestinnällisen tuen muodossa. Viestintämateriaaleja tulee ladattavaksi tälle sivulle kesäkuun aikana. Materiaalitukea emme tarjoa muille kuin jäsenyhdistyksillemme.

Tapahtumasi saa näkyvyyttä myös tällä kamppanjasivulla ja muissa Suomen Ladun kanavissa, kun ilmoitat tapahtumasi Suomen Ladun tapahtumakalenteriin. Huom! Majoituksen tulee olla maksutonta, jotta tapahtuman voi ilmoittaa Suomen Ladun kanavissa.