Metsähotellit

Nuku yö ulkona -etkot Metsähotelli Sallassa 11.6.2022

Sallan kansallispuiston avajaisia juhlitaan lauantaina 11. kesäkuuta. Luvassa on iloinen ja aktiivinen kansanjuhla, jonka aikana Sallan luontokeskus ja Salla Wilderness Park sekä niiden lähiluonto täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta.

”Ihastu kansallispuiston luontoon ja lajeihin, uppoudu Sallan kiehtovaan historiaan ja kokeile alueen aktiviteetteja. Avajaisissa pääset myös tutustumaan uuden kansallispuiston reitteihin, nähtävyyksiin sekä paikallisiin yrittäjiin ja taiteilijoihin”, Metsähallituksen Luontopalveluiden Heli Rekiranta kertoo.

Suomen 41. kansallispuiston avajaisten jälkeisestä kesäyöstä voi jäädä nauttimaan Suomen Ladun ja Sallan Ladun ja Polun järjestämään Metsähotelli Salla -yöpymistapahtumaan. Tapahtumasta voit varata itsellesi paikan maksuttomasta teltasta, riippumatosta tai Tentsile-puumajoitteesta. Tapahtumaan voit ilmoittautua tästä linkistä 12.5. klo 10 alkaen. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Metsähotelli Salla -yöpymisapahtuma toimii etkoina Suomen luonnon päivänä 27.8.2022 järjestettävälle valtakunnalliselle Nuku yö ulkona -kampanjalle.

Lisätietoja Sallan avajaistapahtumasta: luontoon.fi/salla/avajaiset

Mikä on Metsähotelli®?

Metsähotellista voit varata itsellesi tai seurueellesi “huoneen” eli valmiiksi pystytetyn majoitteen. Huonevaihtoehtoina on tarjolla telttoja, riippumattoja ja Tentsilejä. Yöpyminen on ilmaista. Voit myös tulla mukaan omalla majoitteella (teltta/riippumatto). Muistathan tällöinkin varata paikan tapahtumasta, sillä “huoneita” ja majoitepaikkoja on rajoitetusti!

Lisäksi Metsähotellien tapahtuma-alueelta löytyy monipuolista toimintaa ja kokeiltavaa koko päiväksi. Halutessasi voit osallistua vain päiväohjelmaan sekä hakea vinkkejä ulkona yöpymiseen myöhempiä kokeiluja varten.

Metsähotellien® ilmoittautuminen aukeaa 13.6. klo 10 ja on auki 15.8. asti. Voit myös ilmoittautua jonoon, mikäli et heti saa haluamaasi "huonetta" eli majoitetta.

Päätapahtumien lisäksi monet eri tahot järjestävät muita Nuku yö ulkona -tapahtumia ympäri Suomen. Katso lähin tapahtumasi Tapahtumat-sivulta. Tapahtumatietoja julkaistaan kevään ja kesän aikana.

Vapaaehtoiseksi Metsähotelliin?

Metsähotellit järjestetään vapaaehtoisvoimin ja ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi on käynnissä. Miltä kuuloistaisi vapaaehtoistyö mukavassa porukassa keskellä kauneinta luontoa? Vapaaehtoisia tarvitaan niin ennakkojärjestelyihin tapahtumaa edeltävällä viikolla kuin tehtäviin tapahtumapäivän aikana. Vapaaehtoisena saat talkoolaisruokailut, t-paidan, tarvittaessa yösijan sekä ainutlaatuisen kokemuksen Metsähotellissa. Kaikki ilmoittautuneet talkoolaiset ovat vakuutettuja tapahtuman ajan.

Vapaaehtoishaku Metsähotelleihin on nyt auki!