Seikkaileviin perheisiin tarvitaan: 

  • Innokas yhdistys - Seikkailevat perheet -toiminnan tukialusta

  • Seikkailukummi - yhdistyksen luottamushenkilö, toiminnan mahdollistaja, toimii tukena ja apuna Seikkailupäällikölle

  • Seikkailupäällikkö - kuka tahansa innokas ja innostava aikuinen, haluaa ulkoilla oman lapsensa kanssa ja ohjata samalla myös muita

  • Seikkailevat perheet -heimo - Seikkailupäällikön johtama ryhmä aikuisia ja lapsia, haluavat yhdessä muiden kanssa löytää uusia tapoja ulkoilla. Heimon aikuiset voivat olla lasten vanhempia, isovanhempia tai vaikka kummeja. Jokainen heimo on omanlaisensa. 

Miten pääset perheesi kanssa mukaan Seikkailevat perheet -toimintaan?

Oman Seikkailevat perheet -heimon voit löytää seuraamalla oman paikkakuntasi Suomen Ladun jäsenyhdistyksen viestintää ja tapahtumia. Jokaisen yhdistyksen ja Seikkailevat perheet -heimon toiminta on omannäköistään ja osallistuvat perheet pääsevät vaikuttamaan toiminnan sisältöön. Heimoon pääsy on maksutonta ja avointa kaikille, mutta yhdistys voi rajoittaa osallistujamäärää, jotta toiminta pysyy mielekkäänä kaikille. Jos paikkakunnallasi ei ole vielä Seikkailevat perheet -toimintaa, ota rohkeasti yhteyttä paikallisyhdistykseesi ja ehdota sitä. Voit myös olla yhteydessä Seikkailevat perheet -hankkeen hankesuunnittelijaan, joka auttaa toiminnan käynnistämisessä. Toimintaan osallistuminen ei edellytä Suomen Ladun jäsenyyttä. 

Onko sinussa päällikköainesta?

Oletko innokas, innostava ja vastuullinen aikuinen, joka haluaa viettää oman tai muun läheisen lapsen kanssa aikaa luonnossa, oppia uusia ulkoilumuotoja ja tarjota saman mahdollisuuden myös muille? Jos vastasit kyllä, olet juuri oikea henkilö seikkailupäälliköksi. Seikkailupäällikkönä otat vetovastuun heimon kokoontumisista, ideoit heimolle sopivaa toimintaa tai suunnittelet sitä yhdessä heimon kanssa sekä huolehdit, että toiminta on turvallista. Seikkailupäällikönä toimiminen on vapaaehtoistoimintaa, jota Suomen Ladun paikallisyhdistys tukee. 

Jos olet kiinnostunut toimimaan seikkailupäällikkönä, ota yhteyttä oman paikkakuntasi Suomen Ladun jäsenyhdistykseen.

Mikäli et tiedä paikkakuntasi yhdistystä, voit myös olla yhteydessä Seikkailevat perheet -hankkeen hankesuunnittelijaan, susanne.blomqvist(at)suomenlatu.fi. 

Lue Seikkailukummin ja -päällikön käsikirja (PDF, avautuu uuteen välilehteen)