Uutiset

Image

Yli 135 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona Suomen luonnon päivänä

01.09.2023

  • Yli 135 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan  
  • Ympäri Suomen järjestettiin yli 100 nuku yö ulkona -aiheista tapahtumaa
  • Helsingissä ulkona nukuttiin jopa MTV-toimituksen ja kauppakeskus Triplan katoilla

 

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanjaa vietettiin tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Kuten aikaisempinakin vuosina, haaste otettiin innokkaasti vastaan: yli 135 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan.

 

“Nuku yö ulkona -kampanja on nyt kivassa nosteessa ja media on tarttunut jälleen hienosti mukaan kampanjaan. Myös tapahtumien suuri määrä kertoo siitä että ulkona nukkuminen turvallisissa olosuhteissa kiinnostaa. Tänä vuonna ensikertalaisia oli todella paljon liikkeellä”, kertoo Nuku yö ulkona -kampanjaa Suomen Ladulla koordinoiva Petteri Tiainen.Sosiaalisessa mediassa kampanja on kerännyt useita tuhansia, aihetunnisteella #nukuyöulkona merkattuja kuvia. Kuvien perusteella ulkona on nukuttu monipuolisesti niin luonnon helmassa kuin omalla takapihalla, terassilla, parvekkeella tai jopa mökkilaiturilla.

“On hienoa nähdä, että ihmiset ovat ottaneet osaa haasteeseen matalalla kynnyksellä ja kukin omalla tavallaan. Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen ulos nukkumaan. Tänä vuonna lähiretkeily on ollut selkeästi suuremmassa suosiossa aikaisempiin vuosiin nähden”, sanoo Suomen Ladun viestintä ja markkinointipäällikkö Panu Könönen.

 

Nuku yö ulkona -kampanjan tunnistaa Taloustutkimuksen mukaan jo yli 63 prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa yli 2,7 miljoonaa ihmistä.

“Suomen luonnon päivän vakiintuminen viralliseksi liputuspäiväksi on tietysti upea lisä ja olikin hieno nähdä miten niin moni taho oli ottanut Suomen luonnon päivän huomioon omassa ulkoilupäivässään. Suomen liput liehuu salossa ja mustikkapiirakkaa on syöty oikein urakalla”, naurahtaa Panu Könönen.

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -kampanjaa vietetään jälleen elokuun viimeinen lauantai 31.8.2024.