Uutiset

Image

Vuoden 2024 Nuku yö ulkona-kampanjan päätapahtumat järjestetään Vantaalla ja Saariselällä

04.04.2024

Nuku yö ulkona-kampanja järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa Suomen luonnon päivänä 31.8.2024. Kampanjan päätapahtumat Metsähotelli Kuusijärvi ja Metsähotelli Kiilopää järjestetään Vantaan Kuusijärvellä ja Saariselän Kiilopäällä elokuun viimeisenä viikonloppuna. 

Metsähotelli Kuusijärvi majoittaa lähes 400 ulkoilijaa 

Vantaan Kuusijärvelle, Sipoonkorven kansallispuiston portille nousee pääkaupunkiseutua palveleva Metsähotelli. Metsähotelli Kuusijärvi tarjoaa monipuolisen ulkoiluohjelman lisäksi mahdollisuuden tutustua Sipoonkorven kansallispuistoon. Metsähotelli majoittaa jopa lähes 400 ulkoilijaa Kuusijärven ympäristöön elokuun viimeisenä viikonloppuna.

"Kuvankaunis Kuusijärvi on erittäin suosittu luonto- ja virkistysalue ympäri vuoden. Upealla alueella on monia hyvinvointia tukevia palveluja, kuten perinteiset savusaunat, ranta, ulkoilupolut ja ravintolapalvelut. Kuusijärvi onkin ihanteellinen paikka järjestää tämän tyyppinen tapahtuma”, sanoo Kuusijärven koordinaattori Anniina Laitala.

Vantaan kaupunki täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja juhlavuoden aikana kaupungissa järjestetään monipuolisia tapahtumia. 

“Metsähotelli Kuusijärvi on hieno lisä juhlavuoden kattaukseen, sillä siinä korostuu myös meille vantaalaisille läheiset arvot: luonto ja yhteisöllisyys”, sanoo juhlavuoden koordinaattori Lea Rahkola-Kauranen.

Metsähotelli Kuusijärvi tarjoaa ulkoilun lisäksi monipuolista hyvinvointiin liittyvää toimintaa, kuten perinteisiä leikkejä, kisailuja ja viihdyttävää iltaohjelmaa. Tarkoitus on, että ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuvat pääsevät matalalla kynnyksellä kokemaan luonnon lumon.   

Metsähotelli Kuusijärvi -tapahtuman järjestää Vantaan kaupunki yhteistyössä Vantaan Latu ja Polku ry:n kanssa.

Metsähotelli Kiilopää nousee Kiilopää-tunturin juurelle jo neljättä kertaa

Toinen tämän vuoden Nuku yö ulkona-kampanjan päätapahtumista, yli 400 henkilöä majoittava Metsähotelli Kiilopää nousee Saariselälle, Suomen Latu Kiilopään ympäristöön. Ulkona yöpymisen lisäksi Metsähotelli tarjoaa monipuolista ulkoiluohjelmaa kaiken ikäisille.

“Suomen Latu Kiilopää on tuhansien ulkoilijoiden ja vaeltajien suosima keskus luonnonläheisellä paikalla, Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä. Täällä on upeat puitteet lomailla, nauttia tunturiluonnosta ja monipuolisesta ulkoilusta. On hienoa saada järjestää vuoden hienoin ulkoilutapahtuma täällä”, kertoo Suomen Latu Kiilopään johtaja Sanna Grön.

Suomen Latu Kiilopää on majoitus- ja ravintolapalveluita, välinevuokrausta ja opastettuja ulkoilupalveluita tarjoava lomakeskus, jonka pihapiirissä sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston portti. Tänä vuonna Suomen Latu Kiilopää tarjoaa Metsähotelliin osallistuville mahdollisuuden pidempään oleiluun Metsähotellin yhteydessä. 

“Suosittelemme yhdistämään Metsähotelli-kokemukseen ruskaisen lomaviikon Kiilopäällä. Pihapiiristämme lähtee upea polkuverkosto Urho Kekkosen kansallispuistoon, jossa voi tehdä monenlaisia päiväretkiä ja lajikokeiluita. Aiomme tänä vuonna tarjota Metsähotellin asiakkaille räätälöidyn paketin ja mahdollisuuden viipyä Kiilopäällä pidempään”, sanoo Suomen Latu Kiilopään pääopas ja Metsähotelli Kiilopään tapahtumatuottaja Satu Salminen.

Metsähotellien ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa. Lisätietoa tapahtumista päivitetään kampanjasivuille.

Suomen Latu on järjestänyt Nuku yö ulkona -kampanjavuosittain vuodesta 2016

Suomen Latu järjestää Nuku yö ulkona -kampanjan jo yhdeksännen kerran, ja se on vakiintunut osaksi Suomen luonnon päivän viettoa. Kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta jokaisenoikeuksista ja yön yli retkeilystä. Viestintäkampanjan ja päätapahtumien lisäksi Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut tahot järjestävät paikallisia Nuku yö ulkona -tapahtumia ympäri Suomen.

Lisätietoja

Petteri Tiainen
Asiantuntija, tapahtumat
puh. 050 556 6844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi