Uutiset

Image

Suomen Latu haastaa nukkumaan yön ulkona elokuun viimeisenä viikonloppuna

21.08.2023

Suomen Latu haastaa nukkumaan yön ulkona Suomen luonnon päivänä 26.8.2023. Haasteen voi ottaa vastaan nukkumalla yön ulkona omatoimisesti tai osallistumalla Nuku yö ulkona -tapahtumaan.

Viikonlopun aikana Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut tahot järjestävät yli 60 paikallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa. Suurin osa tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia. Löydät tapahtumat Nuku yö ulkona -kampanjan verkkosivuilta.

Jaa kokemuksesi somessa aihetunnistein @suomenlatu ja #nukuyöulkona

Nuku yö ulkona -haasteen voit ottaa vastaan siirtymällä yöksi ulos luontoon Suomen luonnon päivänä 26.8. sekä liittymällä Facebookissa viralliseen Nuku yö ulkona -haasteeseen. Muista jakaa Nuku yö ulkona -kokemuksesi sosiaalisessa mediassa tägein @suomenlatu ja #nukuyöulkona!

Yli 60 tapahtumaa ympäri Suomen

“Nuku yö ulkona -haasteen tavoitteena on madaltaa suomalaisten kynnystä yön yli retkeilyyn. Yö tähtitaivaan alla voi olla monelle elämys, jonka kautta innostuu liikkumaan ja viettämään enemmän aikaa luonnossa. Jos omatoiminen yö ulkona mietityttää, kannustan tutustumaan Suomen Ladun järjestämiin Nuku yö ulkona -tapahtumiin. Tapahtumaan osallistuminen on turvallinen, yhteisöllinen ja hauska vaihtoehto ottaa haaste vastaan ”, sanoo Suomen Ladun tapahtuma-asiantuntija Petteri Tiainen.

Suurin osa Nuku yö ulkona -viikonlopun tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia.  Pienempien paikallisten tapahtumien lisäksi järjestetään kaksi Metsähotellia, jotka tänä vuonna nousevat Suomen Latu Kiilopäälle ja Pieksämäen Partaharjuun. Metsähotelleissa pääsee maksutta yöpymään erilaisiin ulkoilmamajoitteisiin ja osallistumaan päivän aikana tarjottavaan monipuoliseen ulkoiluohjelmaan. Metsähotelli Partaharjussa on tarjolla myös esteetöntä ulkoiluohjelmaa ja majoitusta. Nuku yö ulkona -tapahtumiin voit tutustua kampanjan verkkosivuilla.

Kampanja järjestetään jo kahdeksatta kertaa

Suomen Latu on järjestänyt Nuku yö ulkona -kampanjaa vuodesta 2016. Vuosittain haasteen on ottanut vastaan 80 000-130 000 ulkoilijaa. Valtaosa osallistujista on ottanut haasteeseen osaa omatoimisesti esimerkiksi omalta takapihalta tai lähtemällä lähiluontoon. Nuku yö ulkona -haasteen tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteen #nukuyöulkona alta, Suomen Ladun Instagramissa ja Facebookissa sekä Facebookin Nuku yö ulkona -haastesivulla.