Uutiset

Image

Suomen Latu haastaa kaikki nukkumaan yön ulkona 28.8.

09.06.2021

Suomalainen luonto, urbaanikin, on luksushotelliin verrattavissa oleva elämys: tilaa on kaikille, ilma on puhdasta, tähtitaivas on kaunis ja tuhansiin järviin voi pulahtaa uimaan.

Suosittua Nuku yö ulkona -kampanjaa vietetään jo kuudetta kertaa elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021. Nukkuminen ulkona on elämys, ja Suomen Latu kannustaa kaikkia viettämään yön Suomen suurimmassa luksushotellissa - luonnossa.

Nuku yö ulkona -haasteeseen voi osallistua missä tahansa - nukkumalla omalla takapihalla tai varaamalla “huoneen” Metsähotelli®:sta. Metsähotellissa yöpyminen on ilmaista ja yösijan voi varata joko valmiiksi pystytetystä majoitteesta tai varata paikan omalle majoitteelle. Tänä vuonna kolme Metsähotellia nousevat Inariin, Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle. Ilmoittautuminen Metsähotelleihin aukeaa maanantaina 21.6.2021 klo 12. 

Metsähotellien lisäksi Suomen Ladun jäsenyhdistykset sekä muut tahot järjestävät Nuku yö ulkona -tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumatietoja päivitetään kesän aikana tapahtumat -sivulle.

Suomen luonnon päivä - juhlitaan Suomen luontoa

Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään myös Suomen luonnon päivää. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia Suomen kauniista luonnosta kuin viettää yö ulkona. Suomen Latu kannustaa yöpymään ulkona matalalla kynnyksellä. Ulkona yöpymisen voi aloittaa vaikkapa omalta parvekkeelta, takapihalta tai lähimetsästä. Leiriytymisessä on kuitenkin huomioitava jokamiehenoikeudet sekä retkietiketti. Lähtökohtaisesti leirityminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, kunhan siitä ei koidu vähäistä suurempaa haittaa varsinaiselle maankäytölle. Tutustu aina retkeilykohteesi ohjeistukseen etukäteen. Esimerkiksi luonnonsuojelualueilla leiriytymistä on voitu rajoittaa. Lisäksi retkeillessä on hyvä pitää mielessä retkietiketin mukaiset hyvät tavat ja luonnon kunnioittaminen.

Tulemme jakamaan kesän aikana vinkkejä ulkona nukkumiseen - seuraa uutisointia!

#nukuyöulkona