Uutiset

Image

Pohjoismaisen valokuvakilpailun voittajakuvan taltioi suomalainen Christer Ådahl

08.11.2023

Pohjoismainen raati valitsi Nordic Night in Nature -valokuvakilpailun voittajaksi Christer Ådahlin kuvan omasta puolisosta teltassa, aamun ensisäteissä. Raati teki valinnan neljästä kuvasta, joihin kuului Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen kansallisten valokuvakilpailujen kuvat. Raati kiittää kuvaa valosta ja ulkona nukutun yön jälkeisestä tunnelmasta. 

“Tarkoitus oli nukkua yö ulkona, mutta juuri kun olimme kömpineet telttaan, revontulet leimahtivat taivaalle ja tietysti kuvasimme niitä pitkin yötä. Aamulla heräsimme muutaman tunnin unien jälkeen katsomaan auringonnousua ja silloin otin tämän kuvan Laurasta, joka nautti lämmittävästä auringosta viileän yön jälkeen”, kertoo Nordic Night in Nature -valokuvakilpailun voittaja Christer Ådahl.

Ådahl talletti hetken Särkitunturilla Muoniossa. Raati kiitti kuvaa sen valosta ja teemasta.

“Ulkona nukkumisessa ei ole hienoa ainoastaan kokemus öisestä luonnosta, vaan ulkona nukutun yön jälkeiseen päivään herääminen yhdessä luonnon kanssa”, toteaa raati.

“Kuvan valo on upea. Kuva saa katsojan haluamaan luontoon, nauttimaan hiljaisuudesta ja raikkaan ilman tuoksusta ulkona vietetyn yön jälkeen. Kuva on laadukas ja  vangitsee kauniisti alkusyksyn värit”, jatkaa raati.

Ådahl haluaa inspiroida kuvillaan ihmisiä viettämään enemmän aikaa luonnossa ja sijoittamaan enemmän aikaa retkeilyyn ja ulkona olemiseen.

“Uskon vahvasti siihen, että yön yli retket ovat kaikista parhaimpia tapoja kokea ja nähdä luontoa sekä syventää omaa yhteyttä luonnon kanssa”, sanoo Ådahl.

Ådahl palkitaan 500 euron lahjakortilla Scandinavian Outdoor retkeilyliikkeeseen.