Uutiset

Image

Parhaat retkikohteet Metsähotellien lähistöltä

20.08.2018

Lauantaina 18.8. Partioaitoissa ympäri Suomen vietettiin Nuku yö ulkona -etkoja. Mukana olivat Metsähotellien järjestäjäyhdistykset, jotka jakoivat vinkkejä lähialueiden parhaisiin retkikohteisiin.

Haluamme nyt jakaa vinkit kaikkien retkeilijöiden kesken! Vinkeistä löytyy yhdistysten suosikit niin aloittelijan päiväretkikohteiksi, lapsiperheen metsäretkelle kuin retkeilyreiteiksi vaativampaankin makuun. Poimi suosikkivinkkisi alta olevista linkeistä ja lähde nauttimaan uusista poluista.

Metsähotelli Erä-Valakia: Kemin Ladun retkivinkit

  • Poiminta: Martimoaavan monipuolisilla reiteillä voi kiivetä esimerkiksi Keski-Penikan näkötorniin. Näkötorni on entinen palovartijan torni, josta avautuu upeat maisemat joka ilmansuuntaan. 

Kopparnäsin Metsähotelli: Espoon Ladun, Vantaan Ladun ja Porkkalan Polun retkivinkit

  • Poiminta: Ponun perinnepostia -luontopolun varrella Sipoonkorven kansallispuistossa on hauskoja postilaatikoit, joista voi lukea alueen eläinten, kasvien ja sienten toisilleen lähettämiä postikortteja.

Kuivajärven Riippumattohotelli: Maaselän Ladun retkivinkit

  • Poiminta: Peuran polun 115 km:n mittainen retkeilyreitistö kulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa Suomenselän karulla vedenjakajaseudulla. Polun varrella kulkijalle avautuvat salomaat: suot, metsät ja järvet, jotka näihin päiviin saakka ovat säilyneet harvaanasuttuina syrjäkolkkina.

Riihimäen Metsähotelli: Riihiladun suosikkireitit

  • Poiminta: Hatlamminsuon ympärysreitti soveltuu erinomaisesti lapsiperheen päiväretkikohteeksi.

Törmäjärven Metsähotelli: Ylivieskan Ladun retkikohteet

  • Poiminta: Iso-Sydänmaan vaellusreitit Nivalassa tarjoavat monipuoliset reitit niin aloittelijalle ensimmäiseen yön yli retkeen kuin kokeneemmallekin retkeilijälle pidemmällä päiväretkelle.

Viidentien Metsähotelli: Satojen Elämysten Satakunta suosittelee

  • Poiminta: Hämeenkankaan laaja harjualue ympäröivine soineen on luonnoltaan ja lajistoltaan arvokas. Se tarjoaa myös mahtavan ympärivuotisen ulkoilukohteen, jossa voi liikkua niin jalan, pyörällä kuin suksillakin.

Äetsän Metsähotelli: Äetsän Kunnon retkivinkit

  • Poiminta: Ritajärven luonnonsuojelualue Sastamalassa on hyvine palveluineen helppo retkikohde aloittelijalle, mutta upeat maisemat hurmaavat myös kokeneemman retkeilijän.

Ps. Muistathan myös Partioaitan arvonnan, josta voit voittaa Metsähotelliyön vaellusteltassa valitsemassasi Metsähotellissa 2-3 henkilölle. Suomen Latu tarjoaa voittajan käyttöön teltan ja telttapaikan, makuualustat ja makuupussit voittaja tuo itse. Tämän lisäksi Metsähotellissa sinua odottaa klassikkoreppu Fjällräven Kånken. Jokaiseen Metsähotelliin arvotaan yksi voittaja. Arvontaan pääset osallistumaan tästä: https://fi.surveymonkey.com/r/NYU-etkot