Uutiset

Image

Nuku yö ulkona -kampanja toteutetaan yhteistyössä kolmen vastuullista ulkoilua edistävän kumppanin kanssa

19.06.2024

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanjan pääkumppanit tänä vuonna ovat kotimainen retkeilyliike Scandinavian Outdoor, kansainvälinen metsäsertifitointijärjestelmä PEFC ja laadukkaista saappaistaan tunnettu Nokian Jalkineet. Kysyimme kumppaniemme edustajilta, mitä mieltä he ovat Nuku yö ulkona -kampanjasta ja mitä sanottavaa heillä on suomalaisille ulkoilijoille.

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Kampanja on perinteisesti toteutettu yhteistyössä eri ulkoilusektorin toimijoiden kanssa. PEFC on ollut jo kahdeksan vuotta ja Scandinavian Outdoor kuusi vuotta mukana tukemassa Nuku yö ulkona -kampanjaa. Nokian Jalkineet on mukana kampanjassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Scandinavian Outdoor on kotimainen ja asiantunteva retkeilyliike

Scandinavian Outdoor on suomalainen, alunperin Varsinais-Suomesta ponnistava perheyritys, jolla on pitkät perinteet partiolaisten omana varustekauppana. Pitkän, yli 50 vuotisen historian myötä Scandinavian Outdoor on kasvanut valtakunnalliseksi, vahvaksi ja aidosti asiantuntevaksi ulkoiluvälinekaupaksi, joka palvelee tällä hetkellä verkkokaupan lisäksi jo seitsemässä kaupungissa.

Miksi Scandinavian Outdoorille on tärkeää olla mukana Nuku yö ulkona -kampanjassa Scandinavian Outdoorin markkinointipäällikkö Kuutti Haapanen?

Haluamme olla inspiroimassa suomalaisia löytämään oman tapansa nauttia luonnosta, olipa se sitten rauhallinen kävely metsässä, energinen polkujuoksu tai rentouttava hetki järven rannalla telttaillen. Nuku yö ulkona -kampanja toimii tähän tarkoitukseen täydellisesti, kannustaen suomalaisia lähtemään ulos ja nukkumaan yön ulkona.

Mitä muita terveisiä haluaisit lähettää suomalaisille ulkoilijoille?

Jokainen päivä on hyvä mahdollisuus lähteä retkelle, vaikkapa lähimetsään. Nautitaan Suomen kesän tarjoamista upeista mahdollisuuksista. 

Missä meinaat itse nukkua yön 31.8.?

Nuku yö ulkona -päivänä olen purjehtimassa Luoteisväylällä, joten yö tulee vietettyä purjeveneessä. Toivottavasti syyskuussa pääsen vielä nauttimaan kauniista kirpeistä syysaamuista kotosuomessa telttaillen. 

PEFC Suomi edistää metsien vastuullista käyttöä

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti kestävää metsätaloutta.

Miksi PEFC:lle on tärkeää olla mukana Nuku yö ulkona -kampanjassa PEFC Suomen markkinointipäällikkö Jenni Piela?

PEFC-sertifioinnilla metsänomistajat sitoutuvat jokaisenoikeuksien toteutumiseen metsissä ja lasten ja nuorten metsäsuhteen edistämiseen. Nuku yö ulkona voi tietysti tarkoittaa nukkumista vaikka omalla parvekkeella, mutta toivomme monien nauttivan ulkona nukkumisesta joko valmiissa Metsähotellissa tai muuten vain retkellä metsässä. Olemalla mukana Nuku yö ulkona -kampanjassa, pääsemme muistuttamaan suomalaisia metsässä liikkumisen mahdollisuuksista laajalle joukolle ihmisiä.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää suomalaisille ulkoilijoille?

Metsä on tärkeä osa suomalaisten elämää ja metsässä oleskelu tutkitusti kohentaa mielialaa ja tarjoaa elämyksiä. Nautitaan näistä metsän tarjoamista elämyksistä ja rentoudutaan.

Missä meinaat itse nukkua yön 31.8.?

Se on vielä harkinnassa, mutta enköhän jonnekin luontoon suuntaa.

​​​​​​​

Nokian Jalkineilla on pitkä historia suomalaisten vapaa-ajan jalkineiden valmistajana

Nokian Jalkineiden kumisaappaissa yhdistyy yli satavuotinen käsityöosaaminen ja tinkimätön suomalainen design. Tarina alkoi vuonna 1898 ajatuksesta valmistaa laadukkaita vedenpitäviä kumijalkineita pohjoisen ilmaston erityistarpeisiin. Samalla asialla olemme edelleen.

Miksi Nokian jalkineille on tärkeää olla mukana Nuku yö ulkona -kampanjassa Nokian Jalkineiden tuotepäällikkö Päivi Laaksonen-Oivio?

Nokian Jalkineiden missiona on lisätä suomalaisten ympärivuotista ulkoilua. Vastapainoksi kaupungissa asumiseen tiedetään, että ihmisten tulisi hakeutua luontoon sen hyvinvointivaikutusten vuoksi. Kroppa ja mieli kiittävät ulkoilusta. Ulkona nukkumisen kaltainen elämys on jännittävä ja ainutlaatuinen tapa kokea luonnon vaikutus. Olemme innolla mukana kampanjassa luomassa suomalaisille uusia elämyksiä luonnon helmassa.

Mitä muita terveisiä haluaisit lähettää suomalaisille ulkoilijoille?

Jo 15-20 minuuttia luonnossa oleskelua auttaa laskemaan verenpainetta ja mieliala kohenee. Riittää, kun istut luonnossa tai rauhallisessa puistoympäristössä. Sopivassa maastossa ja oikein pukeutuneena jokainen voi nauttia luonnossa liikkumisesta kaikkina vuodenaikoina. Ja mikä parasta, metsässä liikkuminen ei maksa mitään, ja se hoitaa terveyttä kokonaisvaltaisemmin kuin moni kallis harrastus!

Missä meinaat itse nukkua yön 31.8.? 

Lähdemme kokeilemaan Metsähotelli Kuusijärven riippumattoja tiimin kanssa. Meillä on paikan päällä paljon aktiviteetteja pitkin päivää, joten uni tulee varmasti hyvin.