Uutiset

Image

Nuku yö ulkona 2023 -kampanjan päätapahtumat nousevat Kiilopäälle ja Pieksämäelle

31.01.2023

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja haastaa kaikki suomalaiset ulos yöksi Suomen luonnon päivänä 26.8.2023. Kampanjaan voi osallistua nukkumalla yön luonnossa omatoimisesti tai osallistumalla Nuku yö ulkona -tapahtumiin ympäri Suomen. Nuku yö ulkona -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yöpyminen niissä on maksutonta. Kampanjan päätapahtumien eli Metsähotellien tapahtumavalmistelut ovat jo alkaneet.

Metsähotelli Partaharju tulee esittelemään Itä-Suomen kauneimmat ulkoilumaastot

Toinen Nuku yö ulkona -kampanjan päätapahtumista, yli 600 henkilöä majoittava Metsähotelli Partaharju nousee Pieksämäen Partaharjukeskukseen. Metsähotelli tulee olemaan alueellisesti merkittävä ulkoilutapahtuma, jonka tavoitteena on madaltaa kynnystä ulkona yöpymiseen. Ulkona yöpymisen lisäksi Metsähotelli tarjoaa monipuolista ulkoiluohjelmaa kaiken ikäisille. Myös seikkailunhaluiset on huomioitu, sillä ohjelmaa tullaan järjestämään myös pimeään aikaan.

“Meillä on ympärillä upea Vedenjakajareitistö vesistöineen ja harjuineen, joten tätä lähiluontoa on helppo nostaa esiin yhtenä Suomen kauneimmista ulkoilualueista. Lähiretkeily on tehty Pieksämäen ympäristössä todella helpoksi ja hyvien olosuhteiden tekemiseen on nähty paljon vaivaa. Tämän vuoksi myös Partaharjukeskus toimii upena lokaationa tälle tapahtumalle”, kertoo Pieksämäen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Honkanen.

Metsähotelli kerää yhteen ulkoilualan päättäjiä, yrityksiä sekä tietysti tuhansia ulkoilun harrastajia. Pieksämäen kaupungin, Partaharjukeskuksen ja Pieksän Ladun yhteisvoimin järjestämä Metsähotelli on hieno esimerkki alueellisesta yhteistyöstä, vapaaehtoisuudesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta paremman ulkoilun puolesta. Metsähotelli Partahrjussa tulee työskentelemään arviolta yli 100 Suomen Ladun vapaaehtoista.

“On todella hienoa, että saamme alueelle Nuku yö ulkona -kampanjan toisen päätapahtuman – Metsähotelli Partaharjun. Tapahtumasuunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla ja odotamme innolla loppukesää ja sitä, että pääsemme laittamaan työrukkaset käteen. Vaikka tapahtumaan on vielä paljon aikaa, on valmistelut jo todella hyvällä mallilla”, kertoo Pieksän Ladun puheenjohtaja ja tapahtuman vastaava järjestäjä Pasi Venäläinen.

 

Metsähotelli Kiilopää tarjoaa ainutlaatuisen yökokemuksen Kiilopään tunturin rinteellä

Toinen Nuku yö ulkona -kampanjan päätapahtumista, yli 400 henkilöä majoittava Metsähotelli Kiilopää nousee Suomen Latu Kiilopään ympäristöön, Urho Kekkosen kansallispuiston kupeeseen, Kiilopään tunturin rinteelle. Metsähotelli on järjestetty aikaisemmin vuosina 2019 ja 2021 ja tavoitteena on tehdä tapahtumasta vuosittainen perinne. Metsähotelli tulee henkimään tunturien tunnelmaa ja lähestyvän syksyn väriloistoa.

“Suomen Latu Kiilopää on tuhansien ulkoilijoiden ja vaeltajien suosima ulkoilukeskus joka toimii porttina upeaan Urho Kekkosen kansallispuistoon. On kunnia saada järjestää vuosittainen ulkoilutapahtuma juuri näissä upeissa maisemissa”, kertoo Suomen Latu Kiilopään johtaja Seppo Uski.

Ulkona yöpymisen lisäksi Metsähotelli tarjoaa monipuolista ulkoiluohjelmaa kaiken ikäisille ja ympäristö tarjoaa mahdollisuuden järjestää myös pidempiä vaelluksia tapahtuman yhteydessä. Kiilopään maailmankuulu savusauna lämpenee tietysti myös illalla ja raikas Kiilopuro on valmiina virkistämään Metsähotellivieraita. 

“On todella hienoa, että saamme vuoden tauon jälkeen jälleen tuottaa Metsähotelli Kiilopään. Tavoitteena on kasvattaa tapahtumaa ja pidemmällä aikavälillä tavoittelemme jopa yli tuhatta Metsähotellivierasta”, sanoo Suomen Latu Kiilopään liikuntapalvelupäällikkö ja tapahtuman vastaava järjestäjä Mervi Savolainen.

Ilmoittautuminen Metsähotelleihin avautuu 8.5.2023. Tapahtumien päiväohjelmasta voi kuitenkin tulla nauttimaan myös ilman ilmoittautumista. 

Lisätietoa Nuku yö ulkona -kampanjasta ja Metsähotelleista löydät osoitteesta Nuku yö ulkona -kampanjan verkkosivuilta.

Lisätiedot

Tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen
puh. 050 556 6844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi

Kommentointi

Voidaksesi kommentoida artikkelia, kirjaudu sisään palveluun. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, rekisteröidy.