Uutiset

Image

Näin nukut syysyösi ulkona

04.09.2018

Tulevana lauantaina 8.9. Suomen Latu haastaa kaikki suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Nyt on hyvä mahdollisuus rakastua syysyöhön – vaikkapa ensimmäistä kertaa.

Näin helposti se käy.

  1. Päätä ensin, missä haluat nukkua. Teltassa, taivasalla, laavussa vai riippumatossa?
  2. Valitse sitten kohde. Lähde luontoon, metsään, korpeen tai lammen rantaan, tai yövy omalla takapihallasi, kavereiden kanssa parvekkeella tai trampoliinilla. Jos nukut vaikkapa rantakalliolla niin valitse paikka tarkasti, etenkin jos harrastat unissakävelyä.
  3. Ota mukaan evästä, juotavaa (vettä), villapaita, pipo, hanskat, otsalamppu, makuupussi ja -alusta. Helpoiten tavarat saa kannettua repussa, mutta muutkin luovat ratkaisut ajavat asian.
  4. Miten metsässä voi kuluttaa aikaansa? Tarkkaile hämärää luontoa, kuuntele ääniä, nuuhki tuoksuja, tuijottele tähtitaivasta. Seuraa auringonlaskua ja illan hämärtymistä tai pidä sadetta. Nuku, jos siltä tuntuu.
  5. Kielletty osasto. Älä sytytä nuotiota minne tahansa, käytä vain rakennettuja tulipaikkoja ja tarkista onko metsäpalovaroitus voimassa. Älä leiriydy toisen pihamaalle tai muuhun sopimattomaan paikkaan kuten esimerkiksi luonnonsuojelualueelle. Älä roskaa tai jätä muita jälkiä käynnistäsi yöpymispaikalle.

Lisätietoa, tapahtumia ja uniseuraa

Kuva: Sampsa Sulonen