Uutiset

Image

Kesän retkeilykausi on alkamaisillaan – merkkaa retkesi karttapalveluun ja olet mukana arvonnassa

22.05.2024

Kesäaikaan monet suuntaavat luontoon nauttimaan ulkoilusta. Jotkut suuntaavat lyhyille päiväretkille, toiset haastavat retkeilytaitojaan yön yli retken muodossa ja suuntaavat lähilaavuille tai pidemmille vaelluksille. Retkeilykauden aloituksen kynnyksellä Suomen Latu on lanseerannut uuden karttapalvelun, jonka avulla kaikki kesäkauden aikana retkeilevät voivat merkitä sekä päiväretkensä että yön yli retkensä kunnan perusteella karttaportaaliin. 

Mistä löytyy Suomen retkeilevin kunta?

Karttapalvelu näyttää taulukon top 5 -retkeilykunnista, joissa on retkeilty eniten. Mahdollista on myös sortata taulukkoa näyttämään pelkästään päivä tai yön yli retket. 

Karttapalvelu on käytettävissä koko kesän ajan ja retkiä voi syöttää siihen aina syyskuun alkuun saakka. Tämä antaa ulkoilijoille mahdollisuuden jakaa omat suosikkikohteet sekä seurata, missä päin Suomea retkeily on erityisen suosittua.  Syyskuun alussa selviää, missä Suomen kunnassa retkeiltiin eniten.

Syötä retki ja voita huippupalkintoja

Retken syöttämisen yhteydessä käyttäjät voivat osallistua arvontaan, joka suoritetaan Nuku yö ulkona-kampanjan jälkeen 2.9.2024. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Suomen Ladun yhteistyökumppanien huippupalkintoja.

Palkintoina on muun muassa Scandinavian Outdoorin tarjoama vaellusteltta, Nokian Jalkineiden saappaat koko perheelle sekä matkalahjakortti Suomen Latu Kiilopäälle.

Retkiä voit merkata karttapalveluun joko Retkelle-päivien tai Nuku yö ulkona-kampanjasivun kautta:

www.suomenlatu.fi/retkelle
www.suomenlatu.fi/nukuyöulkona