Metsämörriretket ja -tapahtumat

LÄHDE METSÄMÖRRIRETKELLE

Ohjeet metsämörriretken järjestämiseen saat Metsämörriohjaan peruskurssilta.

Samalla kurssilla opit runsaasti metsään sopivia leikkejä ja tutkimustehtäviä, loruja ja satuja sekä metsämörrilaulut. Kaikille avoimet kurssimme saavat huippuhyvää palautetta - tervetuloa viettämään mukavat koulutuspäivät uutta oppien ja luonnosta nauttien! 
Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille >>

 

 

 

JÄRJESTÄ METSÄMÖRRITAPAHTUMA


Metsämörritapahtuma voi olla pieni tai suuri. Järjestäjänä voi toimia Suomen Ladun jäsenyhdistys, päiväkodin vanhempaintoimikunta tai henkilökunta, perhepäivähoitaja tai kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. 

Metsämörritapahtumassa on toimintapisteitä, joissa lapset ja perheet pääsevät tutustumaan Metsämörrin satumaailmaan. Tapahtuman järjestäjä voi itse suunnitella toimintapisteiden sisällön. Esimerkkejä:

  • Luupittelu: tutkikaa kiehtovia luonnon yksityiskohtia luuppien tai makrolinssien avulla. Muistakaa myös "lehtiluuppi" eli isoon puunlehteen tehty reikä, josta kurkistelemalla huomio kiinnittyy mielenkiintoisiin kohteisiin kuin itsestään.
  • Taidetta luonnonväreillä: raaputtakaa paperille värejä luonnonmateriaaleista tai värittäkää värityskuva ilman kyniä! Taidetta voi tehdä myös marjoja (mustikat, aroniat, pihlajanmarjat) litistämällä tai murskaamalla. Vasarointiakin voi kokeilla. Leivinpaperi tai muovitasku marjojen päällä estää sotkuja.
  • Metsän väripaletti: ohjaaja jakaa pussista pahvisia maalien värinäytteitä tai pahvisen paletin, johon värit on kiinnitetty ja pyytää jokaista etsimään vastaavia värejä luonnosta paletille tai värimallien päälle.
  • Eläinten kotipesät. Metsämörri on kaikkien eläinten ystävä. Toimintapisteeltä löytyy pehmoleluja, pieniä muovieläimiä tai laminoituja eläinten kuvia. Rakentakaa valitsemallenne eläimelle koti, pesä tai maja luonnonmateriaaleista. Rakennelmasta voi ottaa itselleen valokuvan muistoksi.
  • Metsämörrisadut: luetaan metsämörrin satukirjoja (tilaa verkkokaupasta) tai satu metsämörrin synnystä (tulosta Vinkit-sivulta)
  • Luontobingo: tulosta luontobingot tapahtumaasi Suomen Ladun perheliikunnan sivuilta tai laadi oma lomake!
  • Eväät ovat tärkeä osa metsämörritoimintaa. Ulkona kaikki maistuu paremmalta! Voitte ohjeistaa tapahtuman osallistujia ottamaan mukaan omat eväät. Makkaranpaisto on aina hauskaa, jos käytössä on nuotiopaikka. 
  • Katso lisää Metsämörrin suosikkipuuhia lasten ja perheiden ulkoiluvinkit- sivulta!
     

Suomen Ladun ohjeet perhetapahtuman järjestäjälle >>