Miksi lumiukkoja?

Image

Lumiukot kuuluvat talveen, eikö niin? Suomen neljä vuodenaikaa mahdollistavat ulkoilun monimuotoisuuden ja erilaiset liikuntamuodot eri vuodenaikoina. Jo 80 vuoden ajan Suomen Latu on liikuttanut suomalaisia ja innostanut meitä ulkoilemaan. Mikä muu kuin yhdessä ulkoilu olisikaan parempi tapa viettää myös juhlavuottamme? Siksi haastammekin kaikki mukaan iloitsemaan talvesta yhdessä lumiukkoja rakentaen.

Haluamme tarjota virikkeitä ulkoiluun niin perheiden kesken kuin kouluissa ja päiväkodeissakin. Kokoamastamme vinkkipaketista löytyy runsaasti ideoita paitsi lumiukkojen tekoon ja koristeluun, myös retkieväisiin ja lumiukkoaiheisiin leikkeihin. Ja jos perinteiset lumiukot ovat jo hallussa, kannattaa kokeilla lumenveistoa pakkassäällä: koskaan ei voi etukäteen tietää minkä näköinen lumiukko aihiosta muotoutuu!

Samalla haluamme nostaa esille huolen talvien tulevaisuudesta: Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä- ja Länsi-Suomessa lumiset päivät saattavat vähetä jopa puoleen nykyisestä tällä vuosisadalla. Ilmaston lämmetessä Suomen lumipeite jää ohuemmaksi ja luminen vuodenaika lyhenee.

Tämä vaikuttaa tietenkin myös ulkoiluun ja sen monimuotoisuuteen. Todennäköisesti talvilajit lähiliikuntana ja -ulkoiluna eivät enää ole tulevaisuudessa mahdollisia ainakaan Etelä-Suomessa. Yhdessä lumiukkojen kanssa toivomme, että saamme nauttia lumisista talvista myös 80 vuoden kuluttua.

Lisätietoja kampanjasta:

Tapahtumasuunnittelija Hanna Laakso
p. 050 338 2464
hanna.laakso@suomenlatu.fi