Miksi lumiukkoja?

Image

Lumiukkojen rakentaminen on ulkoilua parhaimmillaan, eikö niin? Suomen neljä vuodenaikaa mahdollistavat ulkoilun monimuotoisuuden ja erilaiset liikuntamuodot eri vuodenaikoina. Talvella ulkoilu voi joskus tuntua haastavalta. Pimeys, kylmyys tai kosteat olosuhteet eivät kuulosta kovin puoleensavetäviltä, mutta onneksi meillä on siihen ratkaisu - Rakenna lumiukkoja!

Lumiukot kuuluvat talveen ja ne viestivät aina jotain positiivisuudesta sekä ilosta! Vai oletko joskus nähnyt surullisen lumiukon? Lumiukkoja voit rakentaa yhdessä ystävien, perheen tai työkavereiden kanssa.

Lumiukkojen rakentaminen on liikuntaa parhaimmillaan; hauskaa, aktivoivaa ja samalla tulee ulkoiltua - ihan huomaamattaan!

#UlkonaKuinLumiukko -kampanjan myötä haastammekin kaikki iloitsemaan talvesta yhdessä lumiukkoja rakentaen.

Haluamme tarjota virikkeitä ulkoiluun niin perheiden kesken kuin yrityksissä, kouluissa ja päiväkodeissakin. Kokoamastamme vinkkipaketista löytyy runsaasti ideoita paitsi lumiukkojen tekoon ja koristeluun, myös retkieväisiin ja lumiukkoaiheisiin leikkeihin. Ja jos perinteiset lumiukot ovat jo hallussa, kannattaa kokeilla lumenveistoa pakkassäällä: koskaan ei voi etukäteen tietää minkä näköinen lumiukko aihiosta muotoutuu!

Samalla haluamme nostaa esille huolen talvien tulevaisuudesta: Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä- ja Länsi-Suomessa lumiset päivät saattavat vähetä jopa puoleen nykyisestä tällä vuosisadalla. Ilmaston lämmetessä Suomen lumipeite jää ohuemmaksi ja luminen vuodenaika lyhenee.

Ylös, ulos ja lumiukkotalkoisiin!

Lisätietoja kampanjasta:

Tapahtumasuunnittelija
Petteri Tiainen
0505566844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi