Jäsenlajit

Suomen Ladun jäsenlajit ovat erilaisia jäsenyyden tyyppejä eri elämäntilanteita varten.

Henkilöjäsenyys on normaali yhden henkilön jäsenyys, johon kuuluu jäsenkortti ja Latu & Polku -lehti. Rinnakkaisjäsenyydessä henkilö on jo toisessa yhdistyksessä henkilöjäsenenä. Rinnakkaisjäsenyyteen kuuluu jäsenkortti, mutta ei Latu & Polku -lehteä, sillä nämä jäsenet saavat lehden joka tapauksessa henkilöjäsenyytensä kautta. Perhejäsenyyden voi hankkia samassa osoitteessa asuville perheenjäsenille, joista yksi on maksaja. Latu & Polku -lehti tulee tällöin maksajan nimellä. Lisäksi jäsenlajiin kuuluvat jäsenkortti ja perhekortti.

Nuoriso- ja opiskelijajäsenyys (alle 29 v) on tarkoitettu alle 29-vuotiaalle opiskelijalle, opiskelu pitää todistaa liittyessä, ja jatkuu opiskelun ajan kunnes henkilö täyttää 29 vuotta ja muuttuu silloin henkilöjäsenyydeksi. Nuorille (alle 20 v) joilla opiskelu on päättynyt, jäsenyys muuttuu henkilöjäsenyydeksi kun täyttää 20 vuotta. Jäsenyyteen kuuluu jäsenkortti sekä Latu & Polku -lehti.

Mitä etuja Suomen Ladun jäsenyyteen kuuluu?

Suomen Ladun jäsenenä saat alennuksia järjestämistämme koulutuksista, kursseista, vaelluksista ja tapahtumista. Lisäksi postilaatikkoosi kolahtaa Latu & Polku -lehti, jota toimitetaan kuusi numeroa vuodessa. Jäsenenämme kuulut myös johonkin paikalliseen jäsenyhdistykseemme, joten saat myös oman jäsenyhdistyksesi palvelut ja tiedotteet.

Suomen Ladun jäsenet saavat rahanarvoisia etuja esimerkiksi Suomen Latu Kiilopäältä ja retkeilytarvikkeista Trekiltä. Katso kaikki jäsenetumme ja ohjeet etujen saamiseksi täältä.

Miten jäsenyyden hinta määräytyy?

Jäsenyyden hinta määräytyy kunkin paikallisyhdistyksen vahvistaman jäsenmaksun mukaan. Löydät oman yhdistyksesi maksutiedot Jäsenyhdistykset-sivultamme syöttämällä yhdistyksen nimen hakukenttään.

Mistä jäsenkortin saa?

Kun olet liittynyt jäseneksi, sinulle postitetaan noin kahden viikon sisällä jäsenmaksulasku. Laskun oikeassa yläkulmassa on irrotettavana joko tavallinen jäsenkortti tai perhejäsenyys-kortti, jäsenlajistasi riippuen. 1.10. jälkeen liittyneille ei lähetetä laskua eikä jäsenkorttia kuluvalta vuodelta, vaan jäsenmaksulasku saapuu vasta tammikuussa.

Ovatko jäsenedut samat kaikissa jäsenlajeissa?

Edellisessä vastauksessa esiteltyjä Latu & Polku -lehteen liittyviä eroja lukuun ottamatta jäsenedut ovat samat. Perhejäsenyydessä edut tai alennukset saadaan kaikille perheenjäsenille, kun näytetään oston yhteydessä perhekorttia.

Miten voin vaihtaa jäsenlajiani?

Kun jäsenmaksu on maksettu, ei jäsenlajia voi vaihtaa esim. henkilöjäsenyydestä perhejäsenyydeksi enää kuluvana vuotena. Jos siis haluat vaihtaa jäsenlajia, ole yhteydessä jäsenpalveluumme ennen kuin maksat jäsenmaksun. Uudet jäsenmaksulaskut lähetetään aina tammikuussa.

Miten toimin, jos muutan toiseen osoitteeseen?

Suomen Ladulla on käytössä Itellan osoitepäivitys kerran viikossa. Jos osoitteenmuutoksesi ei ole tullut Itellan kautta, voit tehdä sen palvelukortillamme joka löytyy myös Latu & Polku lehdestämme. Samalla voit ilmoittaa jäsenyyden siirrosta lähimpään yhdistykseesi. Siirto astuu voimaan seuraavan laskutuskauden alusta. Kun jäsenmaksu on maksettu, ei yhdistystä voi vaihtaa enää kuluvana vuotena.

Miten voin liittää perheenjäseniäni Suomen Ladun jäseneksi?

Mikäli sinulla on jo perhejäsenyys, voit lisätä samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä kesken vuoden. Tämä tapahtuu olemalla yhteydessä jäsenpalveluumme. Jos sinulla on ainoastaan henkilöjäsenyys, et voi vaihtaa sitä perhejäsenyydeksi kesken vuotta. Voit kuitenkin ostaa perhejäsenyyden henkilöjäsenyyden rinnalle kuluvaksi vuodeksi ja vaihtaa kokonaan perhejäsenyyteen ennen seuraavan vuoden jäsenmaksun maksamista.

Voinko maksaa muiden kuin perheenjäseneni jäsenyyksiä?

Perheen ulkopuolisen henkilön jäsenyyden voi maksaa antamalla sen hänelle lahjaksi. Suomen Ladun jäsenyys onkin hyvä lahjaidea, sillä saat ystävällesi tai sukulaisellesi liikunnan iloa koko vuodeksi. Lue lisää lahjajäsenyydestä täältä.

Mistä saan tietoa Suomen Ladun toiminnasta?

Suomen Ladun nettisivustolta löytyy kattavasti tietoa toiminnastamme. Hyvään alkuun pääset tutustumalla Kesälajit ja Talvilajit -sivuihin, tapahtumakalenteriin sekä Kurssit & vaellukset -sivuihin.

Mistä saan tietoa oman jäsenyhdistykseni toiminnasta?

Oma jäsenyhdistyksesi tiedottaa sinulle suoraan käyttämiään kanavia pitkin (esim. sähköpostitse), mutta eri yhdistysten aktiivisuus tiedottamisessa vaihtelee. Useimmilla paikallisyhdistyksillä on omat nettisivut, joita voit seurata. Kätevä tapa seurata oman paikallisyhdistyksesi tai lähialueesi tapahtumia on Suomen Ladun nettisivujen tapahtumakalenteri, johon yhdistykset päivittävät tapahtumatietojaan. Voit hakea tapahtumia alueen, yhdistyksen tai lajin mukaan.

Voinko osallistua jäsenyydelläni myös muiden jäsenyhdistysten toimintaan?

Jos haluat osallistua toisen Suomen Ladun jäsenyhdistyksen toimintaan mukaan, varmista osallistuminen yhdistyksestä tai liity oman jäsenyyden lisäksi rinnakkaisjäsenenä haluamaasi yhdistykseen.

Päättyykö jäsenyys kun jätän jäsenmaksun maksamatta?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, jos jättää jäsenmaksun maksamatta. Tarvitsemme jäsenyyden päättämisestä erillisen ilmoituksen. Kätevä tapa tehdä ilmoitus on käyttää nettisivustomme Jäsenpalvelut-sivulla olevaa palvelukorttia.