Hanki uusi harrastus – pyörähdä luontoon!

ma 22. toukokuuta 2017 07.43.00

Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi -kiertueella pääset lajin makuun vaikka ilman omaa maastopyörää. Näillä alkeiskursseilla opastetaan alkuun, harjoitellaan pyöränhallintaa ja ajellaan yhdessä helppoja metsäpolkuja. Osallistujien käytettävissä on Cuben maasto- ja läskipyöriä. Kiertue kiertää toukokuussa vielä Savossa ja Lounais-Suomessa sekä kesäkuun alussa Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Maastopyöräilyä ja Cube-pyöriä pääsee kokeilemaan myös Nuku Yö Ulkona -tapahtumissa Hossassa ja Nuuksiossa.

Yhteislenkeillä maastofillaroinnin hauskuus kertautuu – uusien asioiden oppiminen ja sosiaaliset kontaktit tunnetusti lisäävät hyvää oloa. Useat Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kesäkaudella ohjattuja yhteislenkkejä ja -retkiä. Ohjatuille lenkeille aloittelevankin maastopyöräilijän on turvallista osallistua: silloin ei tarvitse itse huolehtia suunnistamisesta, saat tekniikkavinkkejä kokeneemmilta ja tarvittaessa apua myös pyöräpulmissa. Maastopyöräilyn viikkolenkeistä saat lisätietoa suoraan oman paikkakuntasi latuyhdistyksen kautta.

Maastopyöräilyyn voit tutustua myös omatoimisesti vuokraamalla pyörän. Suomen Latu Kiilopäällä, Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa on vuokrattavissa maastopyöriä ja fat bikeja ympäri vuoden. Kesällä 2017 Kiilopäällä järjestetään myös ohjattuja maastopyöräilyn teemaviikkoja. Syksyllä vuorossa on maastopyöräilyn retkiajotapahtuma.

www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/maastopyoraily