Tutkimukset

Tälle sivulle on koottu Suomen Ladun teettämiä tutkimuksia ulkoiluun ja Suomen Ladun toimintaan liittyen.

Liikuntapaikkakysely 2023

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämässä liikuntapaikkakyselyssä kysyttiin Suomen aikuisväestöltä liikuntapaikoista, joilla he harrastavat liikuntaa. Lisäksi kysyttiin, mitä liikuntapaikkoja he haluaisivat kehitettävän. Ulkoilun ja ulkoliikunnan olosuhteet nousivat molemmissa vastauksissa kärkisijoille osoittaen niille olevan vahvaa kysyntää.

Kansallinen hiihtopäivä ja hiihtäminen 2023

Kolmannes suomalaisista oli tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä, mikä on selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Vastanneista 6 prosenttia eli 260 500 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2022-23 maaliskuun alkuun mennessä.

Kansallinen hiihtopäivä ja hiihtäminen 2022

Puolet suomalaisista ovat tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä. Vastanneista 7 prosenttia eli 323 755 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2021-22 helmikuun alkuun mennessä.

Perheliikuntabarometri 2021

Suomen Ladun ja Taloustutkimuksen yhteistyössä tekemän Perheliikuntabarometrin 2021 mukaan 92 prosenttia suomalaisista lapsiperheistä harrastaa omatoimista perheliikuntaa. Noin puolet lapsiperheistä liikkuu yhdessä säännöllisesti, vähintään kerran viikossa ja vähintään tunnin kerralla. Yhdessä harrastetaan erityisesti arkiliikuntaa, kuten kävelyä, koti- ja pihatöitä sekä pyöräilyä.

Hiihtäminen ja lumiukkojen rakentaminen 2021

Runsas kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2020-21, mikä on selvästi enemmän kuin aiempina talvina. Joka viides suomalainen on tietoinen Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanjasta.

Pelottaako sinua ulkoilla metsässä 2020

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee, että metsässä on turvallista ulkoilla, eikä siellä pelota, selviää Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Nuku yö ulkona -kampanjan tunnettuus 2020

Nuku yö ulkona -haaste houkutteli yli 85 000 suomalaista nukkumaan yönsä ulkona. Vastaajista 2 prosenttia (noin 86 200 suomalaista) oli itse osallistunut haasteeseen ja 59 prosenttia oli kuullut haasteesta.

Vähäluminen talvi laski hiihdon harrastusta 2020

18 prosenttia kaikista suomalaisista hiihti tänä talvena. Lumiukkoja tehtiin vähemmän kuin aiempina vuosina.

Pysyvä kesäaika on suomalaisille mieluisin vaihtoehto 2020

Kellojen siirtely ja keskustelu siitä jatkuu EU:ssa. Suomessa enemmistö haluaisi pysyvän kesäajan tuomat valoisammat iltapäivät ja illat. Tämä kävi ilmi Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Enemmistö haluaa pysyvän kesäajan valoisammat iltapäivät ja illat 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 81 prosentille suomalaisista pysyvän kesäajan valoisammat iltapäivät ja illat on joko mieluisin tai sopiva vaihtoehto.

Retkeily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan myös moni ei-retkeilevä haluaisi aloittaa harrastuksen, jos haasteena ei olisi aikapula tai sopivan seuran, taitojen tai varusteiden puuttuminen. 

Joka kolmas rakensi tänä talvena lumiukon 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen rakensi lumiukon. Lumiukkoja rakennettiin eniten määrällisesti Helsingissä ja asukaslukuun suhteutettuna Sottungassa.

Tykkilunta, laturaivoa ja pitopohjasuksia – tätä on suomalainen hiihtoharrastus 2019

Suomen Ladun selvitysten mukaan joka kolmas suomalainen harrastaa hiihtoa. Ilmastonmuutos on pakottanut entistä useamman tykkilumelle, myös Pohjois-Suomessa. Hiihtoharrastus ei eroa asuinpaikan mukaan: maalla ja kaupungissa harrastetaan samalla tavalla.

Suomalaiset innostuivat lumiukoista 2018

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja innosti tänä talvena yli puolitoista miljoonaa suomalaista tekemään lumiukon.

Neljä prosenttia suomalaisista on kohdannut laturaivoa 2018

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan laturaivoa eli epäasiallista käytöstä tai puhetta hiihtoladulla on kohdannut neljä prosenttia suomalaisista.

Joka kolmas hiihti tänä talvena 2018

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 34 prosenttia suomalaisista hiihti tänä talvena.