Tutkimukset

Tälle sivulle on koottu Suomen Ladun teettämiä tutkimuksia ulkoiluun ja Suomen Ladun toimintaan liittyen.

Liikuntapaikkakysely, 2023

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämässä liikuntapaikkakyselyssä kysyttiin Suomen aikuisväestöltä liikuntapaikoista, joilla he harrastavat liikuntaa. Toiseksi kysyttiin sitä, mitä liikuntapaikkoja he haluaisivat kehitettävän. Ulkoilun ja ulkoliikunnan olosuhteet nousivat molemmissa vastauksissa kärkisijoille osoittaen niille olevan vahvaa kysyntää.

Kansallinen hiihtopäivä ja hiihtäminen, 2023

Kolmannes suomalaisista oli tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä, mikä on selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Vastanneista 6% eli 260 500 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2022-23 maaliskuun alkuun mennessä.

Kansallinen hiihtopäivä ja hiihtäminen, 2022

Puolet suomalaisista ovat tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä. Vastanneista 7% eli 323 755 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2021-22 helmikuun alkuun mennessä.

Hiihtäminen ja lumiukkojen rakentaminen, 2021

Runsas kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2020-21, mikä on selvästi enemmän kuin aiempina talvina. Joka viides suomalainen on tietoinen Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -kampanjasta.

Pelottaako sinua ulkoilla metsässä, 2020

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee, että metsässä on turvallista ulkoilla, eikä siellä pelota, selviää Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Nuku yö ulkona -kampanjan tunnettuus, 2020

Tietoisuus Nuku yö ulkona –haasteesta oli erittäin hyvä ja se houkutteli yli 85 000 suomalaista nukkumaan yönsä ulkona. Vastaajista 2 % (noin 86 200 suomalaista) oli itse osallistunut haasteeseen, minkä lisäksi 59 % oli kuullut haasteesta.

Huono talvi laski hiihdon harrastusta, 2020

18 % kaikista suomalaisista hiihti tänä talvena. Myös lumiukkoja tehtiin vähemmän kuin aiempina vuosina.

Pysyvä kesäaika on suomalaisille mieluisin vaihtoehto, 2020

Kellojen siirtely ja keskustelu siitä jatkuu EU:ssa. Suomessa enemmistö haluaisi pysyvän kesäajan tuomat valoisammat iltapäivät ja illat. Tämä kävi ilmi Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Enemmistö haluaa pysyvän kesäajan valoisammat iltapäivät ja illat, 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 81 prosentille suomalaisista pysyvän kesäajan valoisammat iltapäivät ja illat on joko mieluisin tai sopiva vaihtoehto.

Retkeily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista, 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan myös moni ei-retkeilevä haluaisi aloittaa harrastuksen, jos haasteena ei olisi aikapula, sopivan seuran, taitojen tai varusteiden puuttuminen. 

Joka kolmas rakensi tänä talvena lumiukon, 2019

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen rakensi lumiukon. Määrällisesti eniten lumiukkoja rakennettiin Helsingissä, asukaslukuun suhteutettuna Suomen “lumiukkoisin” paikkakunta oli tänä talvena Sottunga.

Tykkilunta, laturaivoa ja pitopohjasuksia – Tätä on suomalainen hiihtoharrastus, 2019

Suomen Ladun selvitysten mukaan joka kolmas suomalainen harrastaa hiihtoa. Ilmastonmuutos on pakottanut entistä useamman tykkilumelle myös Pohjois-Suomessa. Hiihtoharrastus ei eroa asuinpaikan mukaan: maalla ja kaupungissa harrastetaan samalla tavalla.

Suomalaiset innostuivat lumiukoista, 2018

Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko-kampanja innosti tänä talvena yli puolitoista miljoonaa suomalaista tekemään lumiukon.

Neljä prosenttia suomalaisista on kohdannut laturaivoa, 2018

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan ”laturaivoa” eli epäasiallista käytöstä tai puhetta on kohdannut neljä prosenttia suomalaisista.

Joka kolmas hiihti tänä talvena, 2018

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 34 % suomalaisista oli tänä talvena suksilla.

Suomen Latu on alansa tunnetuin järjestö, 2016

Suomen Latu on Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan tunnetuin yleishyödyllinen kuntoliikunta-, ulkoilu- tai terveysliikuntajärjestö Suomessa.

Opiskelijoiden luontoliikuntasuhde sekä suhtautuminen Suomen Latuun ja sen toimintaan, 2016

Hiihdon suosio on vankkumaton, 2012

Suomalaisista 68 % harrastaa hiihtoa. Hyvälumiset talvet, välineiden kehitys ja yksilölajien trendikkyys ovat vahvistaneet hiihdon suosiota ja tuoneet uusia harrastajaryhmiä.

Kävely, pyöräily ja hiihto, suomalaisen ulkoilijan suosikkilajit, 2012

Suomalaisten ulkoiluihmisten ykköslajeja ovat kävely, pyöräily, maastohiihto, retkeily ja sauvakävely. Monet lajit myös linkittyvät toisiinsa ja kasaantuvat samoille ihmisille.

Suomen Ladun jäsentutkimus, 2010

Suomen Ladun jäsenistä useimmat, 52 % osallistuu toimintaan hyvässä seurassa, ystävän tai puolison kanssa.