Tälle sivulle on koottu Suomen Ladun teettämiä tutkimuksia ulkoiluun ja Suomen Ladun toimintaan liittyen.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämässä liikuntapaikkakyselyssä kysyttiin Suomen aikuisväestöltä liikuntapaikoista, joilla he harrastavat liikuntaa. Toiseksi kysyttiin sitä, mitä liikuntapaikkoja he haluaisivat kehitettävän. Ulkoilun ja ulkoliikunnan olosuhteet nousivat molemmissa vastauksissa kärkisijoille osoittaen niille olevan vahvaa kysyntää.
Kolmannes suomalaisista oli tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä, mikä on selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Vastanneista 6% eli 260 500 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2022-23 maaliskuun alkuun mennessä.
Puolet suomalaisista ovat tietoisia Kansallisesta hiihtopäivästä. Vastanneista 7% eli 323 755 oli itse hiihtänyt Kansallisena hiihtopäivänä. Noin kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2021-22 helmikuun alkuun mennessä.
Runsas kolmannes suomalaisista on hiihtänyt talvikaudella 2020-21, mikä on selvästi enemmän kuin aiempina talvina. Joka viides suomalainen on tietoinen Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -kampanjasta.
Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta kokee, että metsässä on turvallista ulkoilla, eikä siellä pelota, selviää Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.
Tietoisuus Nuku yö ulkona –haasteesta oli erittäin hyvä ja se houkutteli yli 85 000 suomalaista nukkumaan yönsä ulkona. Vastaajista 2 % (noin 86 200 suomalaista) oli itse osallistunut haasteeseen, minkä lisäksi 59 % oli kuullut haasteesta.
18 % kaikista suomalaisista hiihti tänä talvena. Myös lumiukkoja tehtiin vähemmän kuin aiempina vuosina.
Kellojen siirtely ja keskustelu siitä jatkuu EU:ssa. Suomessa enemmistö haluaisi pysyvän kesäajan tuomat valoisammat iltapäivät ja illat. Tämä kävi ilmi Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 81 prosentille suomalaisista pysyvän kesäajan valoisammat iltapäivät ja illat on joko mieluisin tai sopiva vaihtoehto.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan myös moni ei-retkeilevä haluaisi aloittaa harrastuksen, jos haasteena ei olisi aikapula, sopivan seuran, taitojen tai varusteiden puuttuminen.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen rakensi lumiukon. Määrällisesti eniten lumiukkoja rakennettiin Helsingissä, asukaslukuun suhteutettuna Suomen “lumiukkoisin” paikkakunta oli tänä talvena Sottunga.
Suomen Ladun selvitysten mukaan joka kolmas suomalainen harrastaa hiihtoa. Ilmastonmuutos on pakottanut entistä useamman tykkilumelle myös Pohjois-Suomessa. Hiihtoharrastus ei eroa asuinpaikan mukaan: maalla ja kaupungissa harrastetaan samalla tavalla.
Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko-kampanja innosti tänä talvena yli puolitoista miljoonaa suomalaista tekemään lumiukon.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan ”laturaivoa” eli epäasiallista käytöstä tai puhetta on kohdannut neljä prosenttia suomalaisista.
Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan 34 % suomalaisista oli tänä talvena suksilla.
Suomen Latu on Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan tunnetuin yleishyödyllinen kuntoliikunta-, ulkoilu- tai terveysliikuntajärjestö Suomessa.
Suomalaisista 68 % harrastaa hiihtoa. Hyvälumiset talvet, välineiden kehitys ja yksilölajien trendikkyys ovat vahvistaneet hiihdon suosiota ja tuoneet uusia harrastajaryhmiä.
Suomalaisten ulkoiluihmisten ykköslajeja ovat kävely, pyöräily, maastohiihto, retkeily ja sauvakävely. Monet lajit myös linkittyvät toisiinsa ja kasaantuvat samoille ihmisille.
Suomen Ladun jäsenistä useimmat, 52 % osallistuu toimintaan hyvässä seurassa, ystävän tai puolison kanssa.