Tältä sivulta löydät tutkimuksia ulkoilusta, luonnon terveysvaikutuksista, liikunnan terveysvaikutuksista, ulkoilun ja liikunnan talousvaikutuksista sekä linkit Teaviisariin ja Lipas.fi -sivustolle, niiltä sivuilta löydät kuntakohtaista tietoa terveydestä, liikunnasta ja rahankäytöstä. Täältä löydät myös linkin kansalliseen kävelyn ja pyöräilyn edistämisen tietopankkiin, Kulkulaariin.
Vaikeat kulkuyhteydet tai pitkä välimatka rajoittavat ulkoilua 26,2 prosentilla kyselyyn vastanneista.
Mitä lähempänä kotia kevyen liikenteen väylät sijaitsevat, sitä todennäköisemmin sekä miehet että naiset harrastavat työmatkaliikuntaa.
Ylivoimaisesti suurin yksittäinen kehittämisen tarpeessa oleva liikuntapaikka on lähiulkoilureitit (63 % vastaajista)
Luontoliikunnan puolesta on helppo puhua. Todisteita luontoliikunnan hyödyistä terveydelle on saatu monesta tutkimuksesta ja hankkeesta. Luonto on kultakirstu jokaisen terveydelle.
Hyvinvoiva luonto, hyvinvoiva ihminen on Metsähallituksen vuoteen 2025 ulottuva terveyden edistämisen ohjelma.
Projektin päätavoitteena on innostaa ihmiset liikkumaan ja oleilemaan luonnossa useammin ja pidempään. Luonnossa liikkuminen aktivoi ihmisiä ja edistää terveyttä, iästä ja kunnosta riippumatta.
Liikunta on terveyden ylläpidon peruspilari. Kaikenlainen liikunta tukee ja lisää terveyttä monipuolisesti. Valitsitpa luontoliikunnan tai sisällä kuntoilemisen, voit kiittää itseäsi hyvästä valinnasta.
Leisure-time physical activity, health related functioning and retirement a prospective cohort study among middle-aged employees -Väitöstutkimus. (tiivistelmä suomeksi)
Metsäntutkimuslaitoksen julkaisu Virkistyskäyttöä edistävä metsänhoito valtion talousmetsissä: hyötyjen rahamääräinen arvo kertoo, että virkistyskäytön huomioiminen talousmetsien hoidossa on myös taloudellisesti kannattavaa.
Teollisuusmaissa fyysisen inaktiivisuuden on laskettu aiheuttavan n. 1,5-3,0 % terveydenhuollon suorista kokonaiskustannuksista. Lue lisää tutkimuksesta täältä.
2-tyypin diabeteksen maksut yhteiskunnalle on vuodessa n. 833 miljoonaa euroa. 2.tyypin diabeteksen suuri riskitekijä on vähäinen liikunta. Lue lisää täältä.
Kulkulaari-sivustolle on koottu kattavasti tietoa kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä suunnittelun ja päätöksenteon tueksi esimerkiksi järjestöjen toimijoille, virkamiehille ja kuntapäättäjille.