Tietoa ulkoilusta

Tiesitkö, että 96 prosenttia Suomessa asuvista 15-80 -vuotiaista ulkoilee ja että olemme EU:n ulkoilevin kansa? Vuosittain aikuisväestöstä kävelyä harrastaa 85 prosenttia, maastohiihtoa 30 prosenttia ja maastopyöräilyä 12 prosenttia.

Tiesitkö, että lähimetsä on puolella suomalaisista keskimäärin 300 metrin päässä kodistamme ja lähivirkistyskerroista eli alle vuorokauden kestoisista ulkoilukerroista 30 prosenttia kohdistuu enintään 300 metrin päähän kotoa ja 85 prosenttia enintään kymmenen kilometrin päähän kotoa.

Tiedät varmasti, että ulkoilu ja metsässä vietetty aika lisää terveyttä. Tiesitkö, että metsien läheisyys asuinalueilla tasaa asuinalueen asukkaiden terveyseroja?

Muistatko jokamiehenoikeudet ulkoa? Muistatko, tuleeko pellolla kävelemiseen olla maanomistajan lupa ja saako sammalta kerätä kukka-asetelmiin?

Näiltä sivuilta löydät kattavan tietopaktin jokamiehenoikeuksista, joista voit tarkistaa omat oikeutesi ja velvollisuutesi ulkoilijana.

Täältä löytyy runsaasti tutkimustietoa ulkoilusta, liikunnasta ja luonnon terveyshyödyistä. Tutkimukset on koottu sinua varten, jotta voit käyttää niitä perusteluina esimerkiksi hankkeiden rahoitushakemuksissa ja tukena kunnallisessa päätöksenteossa. Hyvä perustelu pohjautuu tutkittuun tietoon.