Tietoa ulkoilusta

Tiesitkö, että 96 prosenttia meistä Suomessa asuvista ulkoilee? Vuosittain kävelyä harrastaa 85 prosenttia, maastohiihtoa 42 prosenttia ja maastopyöräilyä 8 prosenttia meistä.

Tiesitkö, että lähimetsä on keskimäärin 700 metrin päässä kodistamme ja lähimpään rantaan on keskimäärin kaksi kilometriä matkaa.

Tiedät varmasti, että ulkoilu ja metsässä vietetty aika lisää terveyttä. Tiesitkö, että metsien läheisyys asuinalueilla tasaa asuinalueen asukkaiden terveyseroja?

Muistatko jokamiehenoikeudet ulkoa? Muistatko, tuleeko pellolla kävelemiseen olla maanomistajan lupa ja saako sammalta kerätä kukka-asetelmiin?

Näiltä sivuilta löydät kattavan tietopaktin jokamiehenoikeuksista, joista voit tarkistaa omat oikeutesi ja velvollisuutesi ulkoilijana.

Täältä löytyy runsaasti tutkimustietoa ulkoilusta, liikunnasta ja luonnon terveyshyödyistä. Tutkimukset on koottu sinua varten, jotta voit käyttää niitä perusteluina esimerkiksi hankkeiden rahoitushakemuksissa ja tukena kunnallisessa päätöksenteossa. Hyvä perustelu pohjautuu tutkittuun tietoon.