Kuukauden ulkoiluteko

 

Kuukauden ulkoiluteot 2018

Kuukauden ulkoiluteot 2017

Marraskuu: Kiuruvedellä pukukopista tuli talviuintipaikan helmi

Kiuruveden Latu rakensi perinteikkäälle Kuorevirran talviuintipaikalle uuden monikäyttöisen pukukoppirakennuksen.

Lue lisää

Lokakuu: Kuntien välisellä yhteistyöllä syntyi 51 kilometrin pyöräilyreitti

Hyvinkäältä Lopen kautta Karkkilaan kulkeva 51 kilometrin pituinen Pikkupässi pyöräilyreitti mukailee vanhan junaradan pohjia.

Lue lisää

Elokuu: Seinäjoella valmistuu lapsille huikea esteetön elämysliikuntareitti

einäjoen elämysreitistö saa uuden kiintotähden, kun lasten oma esteetön reitti valmistuu. Pyörätuolilla ja lastenrattailla kuljettavalle reitille tulee turvekattoisen infokioskin lisäksi satulato, laavu ja vanhan ajan pomppulinna - heinälato.

Lue lisää

Heinäkuu: Kontiorannassa reittiviidakko muuttui selkeiksi ja hyvin opastetuiksi Kontionpoluiksi

Jaamankangas oli sokkeloksi asti täynnä metsäpolkuja. Vesa Turkia käynnisti hankkeen, jonka tuloksena polkuverkostosta valittiin neljä pituudeltaan ja vaativuudeltaan erilaista vetovoimaista ympyräreittiä

Lue lisää

Kesäkuu: Nuorttijoen reitti tuli siivotuksi

Alina ja Aapo keräsivät toisten roskia Nuorttijoelta. Samaa hyvää työtä tekevät monet muutkin vapaaehtoiset.

Lue lisää

Melontapaikkojen rakentaminen avaa hienot vesistöt kajaanilaisille

Kajaanin Ladun ja Oulujärven Melojien yhteinen aloite Kajaanin kaupungille melontapaikkojen kehittämiseksi poiki upean hankkeen. Sen avulla rakennetaan rantautumispaikkoja

Lue lisää

Huhtikuu: Mäntyharjun Reissupolku puolustaa sisukkaasti urheilurakentamiselle varattua asemakaavaa

Mäntyharjussa aiottiin rakentaa urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle poikkeusluvalla asemakaavasta poikkeava palvelukoti. Kuntalaisten pyynnöstä Mäntyharjun Reissupolku päätti lähteä puolustamaan ja vaalimaan muutenkin ahtaaksi käyvää urheilualuetta.

Lue lisää

Maaliskuu: Kempeleellä on ihan mahtavat ”Näin liikut ladulla”-ohjeet

Kempeleen kunta on laatinut suorasanaiset, ymmärrettävät ja sopuisuutta lisäävät ohjeet laduilla ja kuntopoluilla liikkumiseen. Latupohjilla sallittuja liikkumismuotoja ovat hiihtämisen lisäksi mm. kävely ja läskipyöräily.

Lue lisää

Helmikuu: 100 potkukelkkaa ja upea jäärata ulkoiluttavat tuhansia ihmisiä Köyliönjärvellä

Kari Hietala on aurannut Köyliönjärven jäärataa talkoohengessä jo kymmenkunta vuotta. Hän on koko jääradan kantava voima. Tänä talvena jäärata on noussut suosionsa huipulle.

Lue lisää

Tammikuu: Tykkilumilatu jatkaa hiihtokautta Heinolassa

Heinolan raviradalla ja sen lähituntumassa on tekolumelle tehty pulkkamäki ja 1 600 m hiihtolatuja neljä metriä leveällä tykkilumipatjalla. Ladun ja mäen käyttö on kaikille maksutonta.

Lue lisää

Kuukauden ulkoiluteot 2016

Joulukuu: Mäntsälässä Katrinranta kunnostettiin upeaksi uima- ja saunapaikaksi

Mäntsälän Retki kunnosti vanhan, lähes purkukuntoisen saunarakennuksen ja ylläpitää nyt kaikkien käytössä olevaa saunamökkiä ja suosittua uimarantaa.

Lue lisää

Marraskuu: Polkujen kartoittaminen siivitti maastopyöräilyn suosion huimaan nousuun Rovaniemellä

Heikki Stöckell kartoitti Rovaniemellä valtavan määrän maastopyöräilyyn soveltuvia, jo olemassa olevia ulkoilureittejä ja -polkuja. Vapaaehtoistyönä tehdyn kartoituksen tuloksena selvisi muun muassa, että asuipa missä päin Rovaniemeä tahansa, poluille pääsee lähes suoraan kotiovelta.

Lue lisää

Lokakuu: Kotkan Petäjäsuolle toteutettiin laadukas ja suosittu 20-väyläinen frisbeegolfrata

Kotkan Petäjäsuolle toteutettiin laadukas ja suosittu 20-väyläinen frisbeegolfrata. Mutta kuinka se tehtiin ja miksi se on niin suosittu?

Lue lisää

Syyskuu: Kaiken kansan laavu Puijolle

Uusittu Puijonnokan laavu on monien lapsiperheiden suosikkikohde. Lisäksi monet kuopiolaiset ja matkailijatkin ovat ottaneet sen mielipaikakseen.

Lue lisää

Elokuu: Talkoilla ja hankkeella elvytettiin vanhat polut Vihannissa

Vihannin kunnan kylien välillä kulki vanhoja polkuja, jotka haluttiin saada eläviksi ja kaikkien käyttöön. ”Luonto ja polut tarjoavat erityisen hyvät puitteet kaikkien liikkumiselle”, toteaa hankkeen vetäjä, Seija Jussinniemi.

Lue lisää

Heinäkuu: Sitkeydellä ja valtuustoaloitteella tulosta Pellossa

Markku Ilmavirta teki liki 10 vuotta sitten valtuustoaloitteen Pellon kunnan ulkoilureittien parantamiseksi. Tänä vuonna hanke käynnistyy.

Lue lisää