Kuukauden ulkoiluteko

Haluamme julkistaa kuukausittain ulkoilun olosuhteisiin vaikuttaneen teon ja tekijän. Paljasta ne meille! Uusien ulkoilutekojen haku on jatkuvaa. Kaikki tulleet ehdotukset huomioidaan myös myöhemmissä valinnoissa.

Kerromme kuukauden ulkoiluteosta kaikille – Suomen Ladun nettisivuilla, Facebookissa, Twitterissä ja Liikuttajassa. Paljastukset: anne.rautiainen@suomenlatu.fi

Ulkoiluteko voi olla vaikkapa lausunto, laavun kunnostus, reittisopimus, hankehakemus tai onnistunut yhteistyö.

Kuukauden ulkoiluteon paljastaja saa vihjepalkkiona Fjällräven Kånken-repun.

Kuukauden ulkoiluteot 2018

Tammikuu: Lahdessa toimenpideohjelma panostaa ulkoiluun ja liikuntaan

Lahden kaupunki on tehnyt hyvin suunnitellun, tarkan ja organisaatiorajat ylittävän terveysliikunnan toimenpideohjelman vuosille 2015-2020. Lue koko juttu.

Helmikuu: Vaasassa Pilvilammen virkistysalue kunnostettiin talkoovoimin

Merkattua ulkoilureitistöä on laajennettu 2,5 kilometrillä, huonokulkuisimmille reitin osille on rakennettu pitkoksia, ja reittien opasteet sekä reittikartat on uusittu. Lue koko juttu.

__________________________________________________________________________________________________

Kuukauden ulkoiluteot 2017

Marraskuu: Kiuruvedellä pukukopista tuli talviuintipaikan helmi

Kiuruveden Latu rakensi perinteikkäälle Kuorevirran talviuintipaikalle uuden monikäyttöisen pukukoppirakennuksen. Lue koko juttu.

Lokakuu: Kuntien välisellä yhteistyöllä syntyi 51 kilometrin pyöräilyreitti

Hyvinkäältä Lopen kautta Karkkilaan kulkeva 51 kilometrin pituinen Pikkupässi pyöräilyreitti mukailee vanhan junaradan pohjia. Reitti avattiin viime kesäkuussa, ja se on tarkoitettu pyöräilijöille ja kävelijöille. Lue koko juttu.

Elo-syyskuu: Seinäjoella valmistuu lapsille huikea esteetön elämysliikuntareitti

Seinäjoen elämysreitistö saa uuden kiintotähden, kun lasten oma esteetön reitti valmistuu. Pyörätuolilla ja lastenrattailla kuljettavalle reitille tulee turvekattoisen infokioskin lisäksi satulato, laavu ja vanhan ajan pomppulinna - heinälato. Kaikki on mitoitettu lapsille sopiviksi ja esteettömiksi. Reitin viralliset avajaiset pidetään ensi keväänä. Lue koko juttu.

Heinäkuu: Reittiviidakko muuttui selkeiksi ja hyvin opastetuiksi Kontionpoluiksi

Jaamankangas oli sokkeloksi asti täynnä metsäpolkuja. Vesa Turkia käynnisti hankkeen, jonka tuloksena polkuverkostosta valittiin neljä pituudeltaan ja vaativuudeltaan erilaista vetovoimaista ympyräreittiä, joille tehtiin taukopaikkoja ja palveluja ja joiden saavutettavuus oli hyvä. Yhteensä merkittyjä, hyvin viitoitettuja, ja ennakkoinformoituja reittejä on nyt noin 50 km. Kokonaan uusia polkuja tehtiin vain 500 metriä. Lue koko juttu.

Kesäkuu: Nuorttijoen reitti tuli siivotuksi

Alina ja Aapo keräsivät toisten roskia Nuorttijoelta. Samaa hyvää työtä tekevät monet muutkin vapaaehtoiset. Lue koko juttu.

Toukokuu: Melontapaikkojen rakentaminen avaa hienot vesistöt kajaanilaisille

Kajaanin Ladun ja Oulujärven Melojien yhteinen aloite Kajaanin kaupungille melontapaikkojen kehittämiseksi poiki hankkeen, jonka avulla  rakennetaan rantautumispaikkoja ja kajakkitalleja, suunnitellaan melontareittejä ja kartta- ja opastemateriaalia, hankitaan kajakkeja, järjestetään  melonnan peruskursseja ja koulutetaan melonnan ohjaajia. Hanke avaa vesistöt ja niiden virkistyskäytön paikkakunnalla aivan uudella tavalla. Lue koko juttu.

Huhtikuu: Mäntyharjun Reissupolku puolustaa urheilurakentamiselle varattua asemakaavaa

Mäntyharjussa aiottiin rakentaa urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle poikkeusluvalla asemakaavasta poikkeava palvelukoti. Kuntalaisten pyynnöstä Mäntyharjun Reissupolku päätti lähteä puolustamaan ja vaalimaan muutenkin ahtaaksi käyvää urheilualuetta. Lue koko juttu.

Maaliskuu: Kempeleellä on mahtavat "Näin liikut ladulla" -ohjeet

Kempeleen kunta on laatinut suorasanaiset, ymmärrettävät ja sopuisuutta lisäävät ohjeet laduilla ja kuntopoluilla liikkumiseen. Lue koko juttu.

Helmikuu: 100 potkukelkkaa ja upea jäärata ulkoiluttavat tuhansia ihmisiä Köyliönjärvellä

Kari Hietala on aurannut Köyliönjärven jäärataa talkoohengessä jo kymmenkunta vuotta. Hän on koko jääradan kantava voima. Tänä talvena jäärata on noussut suosionsa huipulle. Lue koko juttu.

Tammikuu: Tykkilumilatu jatkaa hiihtokautta Heinolassa

Heinolassa oli huoli huonoista talvista ja hiihtokauden lyhenemisestä. Kansalaisaloitteita ja ehdotuksia tykkilumiladun perustamisesta oli tehty useita, mutta asia ei edennyt kaupungissa. Syyskuussa 2016 Heinolan Ladun hallitus päätti ryhtyä itse toimeen. Lue koko juttu.


Kuukauden ulkoiluteot 2016

Joulukuu: Katrinranta kunnostettiin upeaksi uima- ja saunapaikaksi

Mäntsälän Retki kunnosti vanhan, lähes purkukuntoisen saunarakennuksen ja ylläpitää nyt kaikkien käytössä olevaa saunamökkiä ja suosittua uimarantaa. Lue koko juttu. 

Marraskuu: Polkujen kartoittaminen siivitti maastopyöräilyn suosion huimaan nousuun Rovaniemellä

Heikki Stöckell kartoitti Rovaniemellä valtavan määrän maastopyöräilyyn soveltuvia, jo olemassa olevia ulkoilureittejä ja -polkuja. Lue koko juttu.

Lokakuu: Frisbeegolf rantautui Kotkaan

Kotkan Petäjäsuolle toteutettiin laadukas ja suosittu 20-väyläinen frisbeegolfrata. Lue koko juttu.

Elokuu: Kaiken kansan laavu Puijolle

Uusittu Puijonnokan laavu on monien lapsiperheiden suosikkikohde. Lisäksi monet kuopiolaiset ja matkailijatkin ovat ottaneet sen mielipaikakseen. Lue koko juttu.

Heinäkuu: Talkoilla ja hankkeella elvytettiin vanhat polut

Vihannin kunnan kylien välillä kulki vanhoja polkuja, jotka haluttiin saada eläviksi ja kaikkien käyttöön. Lue koko juttu.

Kesäkuu: Sitkeydellä ja valtuustoaloitteella tulosta

Markku Ilmavirta teki liki 10 vuotta sitten valtuustoaloitteen Pellon kunnan ulkoilureittien parantamiseksi. Tänä vuonna hanke käynnistyy. Lue koko juttu.