Kuukauden ulkoiluteko

Haluamme julkistaa kuukausittain ulkoilun olosuhteisiin vaikuttaneen teon ja tekijän. Paljasta ne meille! Uusien ulkoilutekojen haku on jatkuvaa. Kaikki tulleet ehdotukset huomioidaan myös myöhemmissä valinnoissa.

Kerromme kuukauden ulkoiluteosta kaikille – Suomen Ladun nettisivuilla, Facebookissa, Twitterissä ja Liikuttajassa. Paljastukset: anne.rautiainen@suomenlatu.fi

Ulkoiluteko voi olla vaikkapa lausunto, laavun kunnostus, reittisopimus, hankehakemus tai onnistunut yhteistyö.

Kuukauden ulkoiluteon paljastaja saa vihjepalkkiona Fjällräven Kånken-repun.

Kuukauden ulkoiluteot 2017

Maaliskuu: Kempeleellä on mahtavat "Näin liikut ladulla" -ohjeet

Kempeleen kunta on laatinut suorasanaiset, ymmärrettävät ja sopuisuutta lisäävät ohjeet laduilla ja kuntopoluilla liikkumiseen. Lue koko juttu.

Helmikuu: 100 potkukelkkaa ja upea jäärata ulkoiluttavat tuhansia ihmisiä Köyliönjärvellä

Kari Hietala on aurannut Köyliönjärven jäärataa talkoohengessä jo kymmenkunta vuotta. Hän on koko jääradan kantava voima. Tänä talvena jäärata on noussut suosionsa huipulle. Lue koko juttu.

Tammikuu: Tykkilumilatu jatkaa hiihtokautta Heinolassa

Heinolassa oli huoli huonoista talvista ja hiihtokauden lyhenemisestä. Kansalaisaloitteita ja ehdotuksia tykkilumiladun perustamisesta oli tehty useita, mutta asia ei edennyt kaupungissa. Syyskuussa 2016 Heinolan Ladun hallitus päätti ryhtyä itse toimeen. Lue koko juttu.


Kuukauden ulkoiluteot 2016

Joulukuu: Katrinranta kunnostettiin upeaksi uima- ja saunapaikaksi

Mäntsälän Retki kunnosti vanhan, lähes purkukuntoisen saunarakennuksen ja ylläpitää nyt kaikkien käytössä olevaa saunamökkiä ja suosittua uimarantaa. Lue koko juttu. 

Marraskuu: Polkujen kartoittaminen siivitti maastopyöräilyn suosion huimaan nousuun Rovaniemellä

Heikki Stöckell kartoitti Rovaniemellä valtavan määrän maastopyöräilyyn soveltuvia, jo olemassa olevia ulkoilureittejä ja -polkuja. Lue koko juttu.

Lokakuu: Frisbeegolf rantautui Kotkaan

Kotkan Petäjäsuolle toteutettiin laadukas ja suosittu 20-väyläinen frisbeegolfrata. Lue koko juttu.

Elokuu: Kaiken kansan laavu Puijolle

Uusittu Puijonnokan laavu on monien lapsiperheiden suosikkikohde. Lisäksi monet kuopiolaiset ja matkailijatkin ovat ottaneet sen mielipaikakseen. Lue koko juttu.

Heinäkuu: Talkoilla ja hankkeella elvytettiin vanhat polut

Vihannin kunnan kylien välillä kulki vanhoja polkuja, jotka haluttiin saada eläviksi ja kaikkien käyttöön. Lue koko juttu.

Kesäkuu: Sitkeydellä ja valtuustoaloitteella tulosta

Markku Ilmavirta teki liki 10 vuotta sitten valtuustoaloitteen Pellon kunnan ulkoilureittien parantamiseksi. Tänä vuonna hanke käynnistyy. Lue koko juttu.