Etelä-Konneveden kansallispuiston rakennustyöt käynnistyy kesällä

30.03.2015|Vaikuta

Kansallispuistoon on luvassa lisää erityisesti retkeilijöitä ja melojia palvelevia rakenteita.

Nykyistä palveluvarustusta kohennetaan ja uudistetaan. Vuori-Kalajan taukopaikkoja ehostetaan paremmin ryhmille ja luontomatkailuyrittäjille soveltuvaksi. Etelä-Konneveden kansallispuiston merkitys melontakohteena kasvaa uusien rantautumispaikkojen myötä. Retkeilyreittejä lisätään Enonniemeen.

Kansallispuisto on Etelä-Konneveden matkailualueen ydin. Suunnittelutyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä Rautalammin ja Konneveden matkailualueen Master Plan -suunnittelun kanssa. Kaikki puiston portteina toimivat lähtöpisteet sijaitsevat varsinaisen kansallispuiston ulkopuolella, kuntien satama-alueilla ja matkailuyritysten yhteydessä. Kansallispuistoon tulijat opastetaan ensisijaisesti Konneveden Häyrylänrantaan ja Törmälään Rautalammilla. Muita puiston portteja ovat Hanhitaipaleen Kalasatama ja Kivisalmi

Kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelman luonnos julkaistiin Metsähallituksen verkkosivulla. Toukokuussa suunnitelma viimeistellään ja toimitetaan ympäristöministeriöön vahvistettavaksi. Rakennustyöt päästään aloittamaan jo kesällä.