Suomen Latu vaikuttaa Metsähallitukseen kohdistuviin leikkauksiin

17.11.2023|Vaikuta

Mediassa esitetyt Metsähallituksen säästösuunnitelmat puhuttavat, mutta Suomen Latu seuraa ja vaikuttaa.

Viime päivinä on uutisoitu, että Suomen hallituksen Metsähallitukseen kohdentuvat leikkaukset voisivat mahdollisesti johtaa retkeilyinfran vähentämiseen. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa jopa satojen taukopaikkojen poistamista, ylläpidon lakkauttamista tai huollon vähentämistä. 

Metsähallituksen Luontopalvelut tekee erittäin tärkeää työtä ulkoilun edistämiseksi Suomessa. Suomen Latu vaikuttaa ja työskentelee sen eteen, että ulkoiluun kohdentuvat säästöt olisivat mahdollisimman pienet. 

Tulemme tiedottamaan asian mahdollisesta etenemisestä jäseniämme, sidosryhmiämme ja seuraajiamme.

Asiasta tehdyt uutisjutut muissa medioissa:

Kommentoi

Kommentit

HS retkeily

Uskomatonta! Asia, josta Suomi on voinut olla ylpeä! Olen perehdyttänyt vapaaehtoistyötä myös maahanmuuttajia tähän suomalaiseen tapaan. Häpeä Suomelle!

- 18.11.2023

Ilmaisia palveluita ei ole

Kuten jokainen tietää maksamme aina tavalla tai toisella kaikesta mitä käytämme. Metsähallituksen palveluista joutuvat maksamaan nekin, jotka eivät voi niitä jostain syystä käyttää. Ilmaisista virkistyspalveluista hyötyvät eniten sellaiset, joilla olisi varaa maksaakin niistä. Maan hallitus on tässä suhteessa oikealla tiellä. Metsähallitus varmaan joutuu pohtimaan eri mahdollisuuksia kun julkinen rahoitus vähenee. Uskaltaako kukaan sanoa, että muutetaan kaikki autiotuvat varaustuviksi, nostetaan hieman niiden tasoa ja hinta vastaamaan todellisia kuluja.

- 23.11.2023