Tässä ovat Suomen Ladun ensimmäiset ulkoilulähettiläät!

06.02.2020|Osallistu Suomen Latu Ulkoile Vaikuta

Suomen Ladun ulkoilulähettiläinä aloittaa 26 innokasta ulkoilijaa ympäri Suomen.

Suomen Latu haki loppuvuodesta 2019 ensimmäisiä ulkoilulähettiläitä ja saimmekin yli 200 loistavaa hakemusta. Valinnat olivat vaikeita, mutta lopulta ulkoilulähettiläiksi valikoitui ryhmä eri-ikäisiä ja -taustaisia ulkoilijoita ja eri lajien harrastajia.

Ulkoilulähettiläät jakavat instagramissa kuvia ja tarinoita omista ulkoiluistaan ja heiltä voikin saada ideoita ja vinkkejä myös omaan luonnosta ja ulkoilusta nauttimiseen. Samalla pääset seuraamaan millaista on ulkoilu eripuolilla Suomea eri vuodenaikoina ja eri lajien ja ulkoilumuotojen parissa.

Ulkoilulähettiläiden kuvia ja tarinoita jaetaan Suomen Ladun instagramissa säännöllisesti, mutta kannattaa myös ottaa heidät seurantaan, niin et jää paitsi yhdestäkään ulkoilutarinasta. Kaikki ulkoilulähettiläiden julkaisut löytyvät aihetunnisteella #ulkoilulähettiläs.

Lista ulkoilulähettiläistä ja lyhyet esittelyt:

 • Mikaela Creutz (@keacreutz):
  Olen intohimoinen luonnossa liikkuja ja valokuvaaja. Tänä talvena on suuri haaveeni ja suunnitelmani on päästä liikkumaan ulkona etenkin liukulumikengillä. Haluan esitellä teille ripauksen pohjoisen talvea kotipaikkakunnaltani Kuusamosta.
 • Sari Eskelä (@sarieskela):
  Moikka kaikille🙋️ Olen 48-vuotias kestävyysliikkuja Vaasasta. Kilpavuodet hiihdossa ovat takana, mutta tavoitteellisesti liikun edelleen. Polkujuoksua pitkiä matkoja, hiihtoa, pyöräilyä, maastopyöräilyä, triathlonia, avantouintia... Kelillä kuin kelillä ulkoillaan💛
 • Kim Harlamow (@kimharlamow):
  Hei, täällä perheenisä Kokkolasta! Olen intohimoinen maastopyöräilijä/pyöräsuunnistaja, joka harrastaa suunnistusta, polkujuoksua ja hiihtoa. Treenaan ja kisailen pääasiassa suunnistuksen eri lajimuodoissa. Vastapainoa tähän "kilpaurheiluun" tuo perheen kanssa retkeily ja kaikenlainen harrastaminen poikien kanssa. Meidän yhteisiä harrastuksia on esim. suunnistus- ja hiihtokoulu. Mieluisena ulkoiluna koetaan geokätköily, jossa yhdistyy seikkailu ja etsintä.
 • Harri Jantunen (@harjantu):
  Olen polkujuoksuun hurahtanut perheenisä Helsingistä. Treenaan ja kisaan Suomessa Ultra Trail Tour Finlandia varten ja lisäksi kisaan ympäri Eurooppaa vuorikisoissa. Olen myös mukana kansainvälisessä polkujuoksuliitossa Suomen edustajan ja Suomen Ladun polkujuoksutyöryhmässä.
 • Teija Javanainen (@Yksityinen_pph_lk_teerentupa):
  Olen Iittalan Pirttikoskelta, työskentelen perhepäivähoitajana Luonnossa Kotonaan Teerentuvassa ja liikun päivittäin luonnossa lasten, perheen ja koiran kanssa retkeillen, sienestäen, marjastaen, metsästäen tai muuten vaan -nauttien.
 • Jaakko Kallio (@jaakkokallio):
  Hei, olen Jaakko! Vietän lähes kaiken vapaa-aikani ulkona eri lajien parissa. Olen myös Suomen Ladun ohjaaja polkujuoksussa ja maastopyöräilyssä.
 • Jennika Karvinen (@jenn.kar):
  Moi! Täällä 32-vuotias urheiluhullu Kuusamosta🙋️ Pari vuotta olen juossut polkukisoja ja ensi kesän tähtäimenä Ultra Trail tourin kisat. Juoksun lisäksi hiihto, pyöräily, avantouinti ja kaikenlainen ulkoliikunta täyttää arkeni. Joku nyssäkkä on aina valmiiksi pakattuna, sillä ikinä ei voi tietää jos huomenna tekee mieli johonkin retkelle 😉
 • Hannu Korhonen (@HannuKorhonen):
  Hei vaan. Minä olen Hannu Lohjalta ja intohimoni on retkeily ja erästely metsissä, lähellä ja kaukana.
 • Antti Kulmanen (@anttiphotography):
  Moro! Täällä keski-ikäistynyt ja vastasyntyneen tytön tyllerön isä Tampereelta. Olen retkeillyt pienestä natiaisesta lähtien ja on ollut hienoa seurata suomalaisten retkeilyinnon kasvua 2010-luvulla. Retkeilyn ohella kamera kulkee mukana kun metsästelen toinen toistaan upeampia maisemia. Retkipaikka.fi-sivustolta voit löytää muutaman kirjoittamani kohteen Pirkanmaalta, Keski-Pohjanmaalta ja Lapista.
 • Inkeri Laukka (@inkerilaukka):
  Oon Inkeri Oulusta, ja mun mielestä parasta ulkoilussa on se, että sitä voi tehdä missä vain ja milloin vain; pakkaa vaikka eväät reppuun työpäivän jälkeen ja lähde retkelle lähimetsään!
 • Anni Linna ja Lotta Kaijalainen (@happihyppelylla):
  Hoi, täällä Anni ja Lotta Oulusta 🙋🏼️🙋🏻️ Ulkoillaan, urheillaan ja nautitaan luonnosta yhdessä ja erikseen!
 • Ida Meriläinen (@idameril):
  Moikka! Täällä Ida 25 vee Jyväskylästä. Hiihdän kilpaa tavoitteena valtakunnallinen kymppisakki, valmennan nuoria, toimin liikunnanopettajana ja opiskelen liikuntatieteellisessä siihen ammattiin. Tykkään liikuttaa kaikenikäisiä lapsista vaareihin ja ulkoliikunta on parasta mitä tiedän!
 • Heidi Karnaattu, Riina-Liisa Mäkinen, Emma Nikkanen, Tiina Shakesby (@metsa_muijat)
  Moikka kaikille! Me ollaan 4 mimmin ryhmä, MetsäMuijat. Meidät voi löytää vaikkapa joogaamasta erämaassa. Me harrastetaan paljon ja kaikkea ja halutaan jakaa ulkoilmaelämän ja liikunnan ilosanomaa.
 • Janka Mäkipää (@jankamakipaa):
  Moikka, olen Janka. Ulkoilen taaperontahtisesti lähimetsistä Lapin tuntureille. Toiveenani on innoittaa muitakin lapsiperheitä ulkoilemaan rohkeasti!
 • Juho Niemelä (@j.j.niemela):
  Moikka! Olen Juho eräopas Syötteeltä, töissä neuvon kansallispuistossa retkeileviä asiakkaita ja vapaa-ajat olen itse retkellä koirien kanssa.
 • Outi Nikunen (@outieini):
  Tervehdys, minä olen Outi Kuopiosta, Savon sydämestä. Jokainen luonnossa vietetty hetki antaa enemmän kuin siltä osaan odottaa tai pyytää. Metsässä, järvellä tai missä vaan - meloen, hiihtäen tai miten vaan.
 • Sinna Piesanen (@sinnaepie)
  Hellurei! Mie olen Sinna, 28-vuotias eräopasopiskelija Järvenpäästä. Toteutan nyt pitkäaikaista haavetta ja opiskelen eräoppaaksi. Samala pietän välivuotta äikän opettajan hommista, joihin palaan ensi syksynä. Mie olen kotosin Pellosta, Tornionlaaksosta. Olen asunu kohta kymmenen vuotta napapiirin eteläpuolela, mutta edelleen olen sielultani täyslappilainen. Minun intohimoja on ennen kaikkea hiihtäminen, luonnonvesissä uiminen, suunnistus ja retkeily.
 • Josefiina Pitkänen (@Josquu):
  Hellurei oon Josefiina Kuopiosta!🤩😀 Viikottain tulee rymyttyä enemmän tai vähemmän metsässä koirien ja geokätköjen innoittamana🌲🌲
 • Maria Rosenström (@Ripsumarei):
  Hei, olen Maria Porvoosta! Vietän vapaa-aikani retkeillen lähimetsässä ja kauempanakin yhdessä 2 & 4 vuotiaiden lastemme kanssa. Vähäisellä omalla-ajallani juoksen, juoksen niin puolimaratoneja kuin polkujuoksutapahtumissakin. Haaveissani on myös lähivuosina juosta vaarojen maraton lempimaisemissani Kolilla.
 • Akseli Toikka (@akselitoikka):
  Terve! Olen Akseli Helsingistä ja vapaa-aika kuluu ympäri vuoden ulkoilmassa urheillen. Lomilla tulee usein suunnattua vähän isommille mäille.
 • Henna Törmänen (@henna_the):
  Henna Jyväskylästä hei! Intohimoni luontoon ja liikuntaan näkyvät niin työssäni liikuntasuunnittelijana kuin vapaa-ajalla menemisissäni. Mielestäni liike, luonto ja love ovatkin lääkkeitä lähes kaikkeen. <3
 • Kaisa Vermasheinä (@kaisa_juuretmaassa):
  Olen helsinkiläinen toimistotyöläinen ja 2-vuotiaan äiti, joka löytää luonnosta rauhaa ja lähimetsistä pieniä ilon aiheita arjen keskellä - luonnon antimia unohtamatta.

 

Kommentoi

Kommentit

luontolähettiläät

pääsääntöisesti retkeilijöitä, retkiluistelua ei mainitse yksikään ja pyöräilyäkin vain muutama

- 06.02.2020