Suomen Latu ja VJ edistämään yhdessä polkujuoksua

05.04.2018|Vaikuta

Ulkoilujärjestö Suomen Latu ja kotimainen kenkävalmistaja VJ aloittivat kaksivuotisen yhteistyön polkujuoksun edistämiseksi.

Suomen Ladun toiminnajohtaja Eki Karlsson ja VJ:n Jyri Sistonen toivovat suomalaisten löytävän polkujuoksun kautta tavan nauttia ulkoilusta ja luonnosta.

Suomen Latu ja VJ ovat tänään allekirjoittaneet kaksivuotisen sopimuksen polkujuoksun edistämiseksi.

”Suomen Ladun tavoitteena on, että kaikki löytävät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta”, toiminnanjohtaja Eki Karlsson Suomen Ladusta sanoo.

”Polkujuoksussa on paljon potentiaalia tulla massalajiksi. Lisäksi polkujuoksuun liittyvät uudet ilmiöt, kuten plogging, jossa yhdistyvät liikunta ja ympäristötietoisuus, ovat omiaan kasvattamaan lajin suosiota”, Karlsson jatkaa.

Yhteistyön merkittävin elementti on Suomen Ladun jäsenyhdistysten kanssa tänä vuonna 18 paikkakunnalla järjestettävä polkujuoksukiertue. Lisäksi tavoitteena on kouluttaa 90 uutta polkujuoksuohjaajaa vetämään polkujuoksuryhmiä Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä.

”Intohimo luonnossa liikkumiseen on molempien tahojen DNA:ssa. Yhteistyö tulee varmasti synnyttämään uusia ideoita suomalaisten liikuttamiseksi.  Meillä molemmilla on sama tavoite: mahdollisimman moni löytäisi suomalaisen metsän”, VJ:n Jyri Sistonen sanoo.

Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu yli 84 000 jäsentä 190 yhdistyksessä. Suomen Latu edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa – kaikkina vuodenaikoina. VJ on kotimainen kenkävalmistaja Orivedeltä. VJ tunnetaan polkujuoksukenkiensä lisäksi erityisesti suunnistuskengistään.

Kommentoi