Suomen Latu on vuoden 2015 liikunnan olosuhteiden edistäjä

15.04.2016|Liikuttaja/Ajankohtaista Liikuttaja: Kaikki uutiset Vaikuta

KKI-ohjelma palkitsi Suomen Ladun pitkäjänteisestä työstä luonnossa liikkumisen ja jokamiehenoikeuksien puolesta.

Suomen Latu on palkittu vuoden 2015 liikunnan olosuhteiden edistäjänä.

"Suomen Latu on menestyksekkäästi edistänyt suomalaisten luonnossa liikkumista ja tehnyt päättäväistä työtä jokamiehenoikeuksien puolesta pitkällä aikavälillä. Suomen Ladun perustehtävänä on, että kaikki löytäisivät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Järjestössä onkin ennakkoluulottoman laajasti ja ajan hermolla edistetty myös uusia ulkoliikuntamuotoja, kuten esimerkiksi geokätköilyä ja maastopyöräilyä", palkinnon perusteluissa todetaan.

Kiitosta sai valtakunnallisuuden lisäksi aito paikallisuus:

"Suomen Latu panostaa voimakkaasti myös yhdyskuntasuunnitteluun liikunnan olosuhteiden edistämiseksi ja on aktiivinen toimija ja asiantuntija liikunnan olosuhteiden valtakunnallisessa kehittämistyössä. Sen alueverkosto on vireä ja kattaa Suomen aidosti valtakunnallisesti. Näin Suomen Latu on paitsi valtakunnallinen myös alueellinen ja erityisesti paikallinen toimija tavoittaen ja kannustaen suomalaisia liikkumaan heidän kotikonnuillaan."

Palkinnot luovuttivat perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen KKI-ohjelman Vuosipäivänä Helsingissä Pörssitalossa.

KKI-ohjelman tavoitteena on kannustaa työikäisiä säännöllisen arkiliikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin. KKI-ohjelma tukee paikallisia terveysliikuntahankkeita muun muassa myöntämällä taloudellista tukea. Ohjelman toteutuksesta vastaa Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.

www.kkiohjelma.fi