Tiirismaalla suksi yli tuhat hiihtäjää

04.02.2013|Ulkoile

Tiirismaan Hiihto sai sunnuntaina liikkeelle yli tuhat hiihdon ystävää. Leppoisa talvisää ja hyväkuntoinen latuverkosto innosti niin isot kuin pienetkin hiihtäjät suksille.

Jo 45. kerran järjestetty laturetki keräsi päivän aikana 1023 kunto- ja retkihiihtäjää. Paikallisten kuntoilijoiden lisäksi 40 kilometrin mittaiselle reitille tuli runsaasti osallistujia ympäri Etelä-Suomen.

Päätapahtumassa Hollollan Heinsuolla nähtiin punaisia poskia ja kuultiin riemunkiljahduksia, kun yli 120 lasta harjoitteli hiihtämisen alkeita Muumin opissa.
 
"Kiitosta tuli niin laturetkitapahtuman maksuttomuudesta kuin erinomaisen kuntoisista laduistakin", kertoo Hannu Backman, joka keitteli hiihtäjille nuotiokahvia.
 
Säät ovat koetelleet Tiirismaan Hiihtoa useana vuonna: viime vuonnakin pakkasmittari näytti laturetkiaamuna -32 astetta, joten osallistujia oli vähemmän kuin talkoolaisia.
 
"Tapahtuman järjestämisessä on silti aina yhtä iso työmäärä. Nyt suuri osallistujamäärä ja hiihtäjiltä tullut runsas positiivinen palaute innostavat jatkamaan alueen laturetkiperinteitä", tuumailee latuyhdistyksen puheenjohtaja Backman.