Talviuinnin Suomen mestaruudet ratkotaan Peurungassa

30.01.2023|Ulkoile Vaikuta

Talviuinnin SM-kilpailut uidaan tulevana viikonloppuna Peurungassa. Kisajärjestelyistä vastaavat Kylpylähotelli Peurunka ja Laukaan kunta yhdessä Suomen Ladun kanssa.

Talviuinnin SM-kilpailut järjestettiin viimeksi Peurungassa vuonna 2013.

Talviuinnin Suomen mestaruuksista päästään kilpailemaan kahden koronavuoden tauon jälkeen Keski-Suomen Peurungassa 3.-5.2.2023. Hyytävään tapahtumaan on tulossa lähes 700 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Uimarit ottavat mittaa toisistaan 25 metrin rintauinnin ja vapaauinnin sekä 50 metrin rintauinnin matkalla. Viestikilpailussa matkana on 25 metrin rintauinti. Ensikertalaisille jääkylmään veteen pulahteleville on omat sarjansa: Norpat uivat ilman aikaa ja Kuuttisarjalaiset vain kastautuvat vedessä.

“Vesi on varmasti kylmää, mutta meno lämmintä ja rentoa, kun kisaa käydään eri ikäsarjoissa”, Suomen Ladun talviuinnin asiantuntija Hanna Okkonen kertoo.

”Vuodesta 1989 asti järjestetyt SM-kilpailut ovat yksi osoitus suomalaisesta sisusta ja luonnonläheisestä elämäntavasta. Kilpailuihin osallistuvien ikähaitari on suuri, yleensä alle 10-vuotiaista yli 90-vuotiaisiin”, Okkonen jatkaa.

Peurungan erinomaisissa puitteissa kilpaillaan jo kolmatta kertaa

Peurungan kylpylä ja ranta-alue tarjoavat erinomaiset puitteet tapahtuman järjestämiselle. Lisäksi Peurungalla on vankka kokemus kisajärjestäjänä.

”Meillä Peurungassa on ollut kunnia isännöidä kahdet avantouinnin SM-kilpailut vuosina 2008 sekä 2013. Tänä vuonna isännöimme ylpeydellä kolmannet Talviuinnin SM-kisat. Toivomme, että Peurunkajärven ympärille rakennettu tapahtuma on ikimuistoinen kokemus sekä osallistujille että kannatusjoukoille. Toivommekin yleisöä paikalle runsaasti seuraamaan tätä totista, mutta hauskaa tapahtumaa”, kertoo kilpailunjohtaja Tiina Mäntyharju.

Kylpylähotelli Peurungassa kilpailut oltiin valmiita järjestämään jo vuonna 2021, mutta lopulta tapahtuma siirtyi peräti kaksi kertaa. Kolmipäiväisissä kilpailuissa talviuimarit pääsevät pulahtamaan kirkasvetisessä Peurunkajärvessä ja lämmittelemään Kylpylähotelli Peurungan saunoissa. Kilpailualueella vallitsee karnevaalitunnelma ja lauantai-iltana vietetään juhlallista iltagaalaa. SM-kilpailuissa palkitaan sarjoissaan menestyneiden lisäksi paras seura sekä kilpailujen nuorin ja vanhin osallistuja. Lisäksi jokainen uimari saa muistoksi osallistumismitalin.

Peurunka tarjoaa Talviuinnin SM-tapahtumalle erinomaiset puitteet.

”Peurunka on tunnettu suurten tapahtumien paikkana. Vahvuutemme on monipuolisuus, jossa osallistujat ja yleisö saavat kaikki palvelut saman katon alta. Sekä itse kilpailualue että kaikki tarvittavat palvelut, kuten majoitus, ravintolapalvelut ja iltajuhlat ohjelmineen voidaan järjestää todella kätevästi Peurungassa”, toteaa Mäntyharju.

Lisätietoja kilpailuista ja aikataulusta löytyy Talviuinnin SM-kilpailujen verkkosivuilta.

Lisätietoja

Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson
eki.karlsson@suomenlatu.fi
puhelin 044 328 3286

Talviuinnin asiantuntija Hanna Okkonen
hanna.okkonen@suomenlatu.fi
puhelin 045 138 4928

Kilpailunjohtaja Tiina Mäntyharju
tiina.mantyharju@peurunka.fi
puhelin 020 751 6660