Talviuinnin SM-kilpailuihin osallistui lähes 700 talviuimaria

06.02.2023|Osallistu Ulkoile

Ensi vuonna Talviuinnin SM-kilpailut käydään Peurungassa 2.- 4.2.2024.

Talviuinnin Suomen mestaruudet ratkottiin Peurungassa 3.-5.2.2023.

Laukaan Peurungassa nähtiin iloista karnevaalitunnelmaa sekä tiukkaa kisailua Suomen mestaruusmitaleista Talviuinnin SM-kilpailuissa 3.-5.2.2023. Kilpailuja on jouduttu siirtämään koronan vuoksi kaksi kertaa vuosilta 2021 ja 2022, mutta tänä vuonna kilpailut päästiin järjestämään. Kisajärjestäjinä toimivat Suomen Latu yhteistyössä Spa&Resort Peurungan ja Laukaan kunnan kanssa.

Suomen mestaruuksista oli kamppailemassa kaikkiaan lähes 700 talviuinnin harrastajaa yksilöuinneissa ja viestijoukkueita oli mukana 46. Kisojen päämatka oli 25 metrin rintauinti. Lisäksi Suomen mestaruudesta kisattiin 50 metrin rintauinnissa ja 25 metrin vapaauinnissa.

Kaikkien ei tarvinnut kilpailla aikaa vastaan. Norppa-sarjassa uitiin 25 metriä ilman ajanottoa ja Kuutti-sarjalaiset vain kastautuivat hyisessä vedessä. Yhteensä viikonlopun aikana jaettiin 186 mitalia.

Kilpailuihin kokoontui yhteen kaiken ikäisiä: nuorin osallistuja vain 7-vuotias ja vanhin
88-vuotias

Talviuinnin SM-kilpailut houkuttelivat paikalle monen ikäisiä kisaajia ja talviuinnin harrastajia. Kisojen nuorin osallistuja oli vuonna 2015 syntynyt, 7-vuotias Emma Saanilahti Tampereen Talviuimareista ja vanhin vuonna vuonna 1935 syntynyt, 88-vuotias Sirkku Liusvaara Enäjärven Jäähileet-seurasta.

”Peurungassa järjestetyt 32. talviuinnin SM-kilpailut osoittivat jälleen yhteisöllisyyden voiman. Iloiset talviuimarit ympäri Suomen kerääntyivät yhteen ja nauttivat toistensa seurasta sekä kannustivat toinen toisiaan uimaan 25 ja 50 metrin uintipyrähdyksiä”, kommentoi Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson.

Talviuinnin SM-kilpailujen lopuksi palkittiin vielä kisojen aktiivisin talviuintiseura Laurin Malja -kiertopalkinnolla. Tänä vuonna Laurin Malja lähti Tampereen suuntaan. Tampereen talviuimarit -seura oli kisan aktiivisin, seurasta osallistuttiin kaikkiaan 49:ään sarjaan.

Tapahtuman yhteydessä palkittiin myös vuoden talviuintipaikka

Suomen Latu valitsi Vuoden 2023 talviuintipaikasi Tuusulan Rusutjärven talviuintipaikan, jota ylläpitää Rusutjärvi-seura. Perusteluina valintaan oli muun muassa iso parkkipaikka, hyvin huolletut kulkureitit, lämmin pukukoppi, avoinna joka päivä ja se on maksuton. Talviuintipaikan hyvä yhteishenki huomioitiin valinnassa myös.

“Talkoovoimin Rusutjärvi-seura tekee huikeaa työtä ja mahdollistaa kaikille kävijöille avantonautinnon täysin veloituksetta. Kaikki on upeasti hoidettu”, Suomen Ladusta kommentoidaan valintaa.

Myös ensi vuonna Talviuinnin SM-kilpailut uidaan Peurungassa

Suomen Latu on myöntänyt myös vuoden 2024 Talviuinnin SM-kilpailut Peurungalle.

”On hienoa, että saimme kisat järjestettäväksi ensi vuonnakin. Peurunka on tehnyt merkittäviä investointeja ja panostuksia tämän vuoden kilpailuun, joten fasiliteetit tämän kaltaisten tapahtumien järjestämiseksi ovat täällä loistavat. Pyydämme osallistujilta heti kilpailun jälkeen palautetta tämän vuoden tapahtumasta, jotta voimme kehittää tapahtumaa ensi vuodelle vielä tätäkin vuotta paremmaksi”, kertoo kilpailunjohtaja, Peurungan myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju.

Vuoden 2024 Talviuinnin kilpailuihin ilmoittautuminen avautuu syksyn 2023 aikana. Varmaa on, että iloinen karnevaalitunnelma ja iloiset talviuimarit kokoontuvat jälleen yhteen ympäri Suomen.

Teksti ja kuva: Tanja Kaliste, Spa&Resort Peurunka

Lisätietoja

Kilpailutulokset:
https://resultfellows.com/2023_peurunka/

Lisätietoja tapahtumasta ja haastattelut:
Myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju
puh 020 751 66 60
tiina.mantyjarju@peurunka.fi