Suomen Ladun ulkoilulähettiläät jakavat ulkoilun iloa somessa tänäkin vuonna

27.01.2023|Ulkoile Vaikuta

Ulkoilulähettiläät ovat Suomen Ladun vapaaehtoisia, jotka jakavat ulkoilun iloa ja vinkkejä somessa. Ulkoilulähettiläitä voi seurata Instagramissa.

Tiina Nopanen tykkää retkeillä luonnossa ilman suorittamista ja matalalla kynnyksellä. Omalla Instagram-tilillään hän puhuu etenkin vammaisten ja toimintarajoitteisten retkeilystä ja luontoliikunnasta.

Vapaaehtoisten ulkoilulähettiläiden joukko jakaa tänäkin vuonna ulkoilun iloa sosiaalisessa mediassa. Suomen Ladun ulkoilulähettiläät jakavat tarinoita omista ulkoilukokemuksistaan ja antavat vinkkejä luonnossa liikkumiseen. Ulkoilulähettiläät toimivat omilla Instagram-tileillään, mutta heidän julkaisujaan jaetaan myös Suomen Ladun Instagram- ja Facebook-tileillä.

“On hienoa, että Suomen Latu saa tehdä yhteistyötä tämän osaavan ja aktiivisen vapaaehtoisten joukon kanssa sekä jakaa heidän aitoja ulkoilukokemuksiaan somessa. Uskon, että moni seuraaja voi saada heiltä inspiraatiota omiin ulkoiluihinsa”, sanoo ulkoilulähettilästoiminnan koordinaattori Jenna Honkanen.

Ulkoilulähettiläshaku on järjestetty tyypillisesti kerran vuodessa. Tänä vuonna avointa erillishakua ei järjestetä, vaan osa vuoden 2022 ulkoilulähettiläistä jatkaa vapaaehtoisena vuoden 2023 ajan. Seuraava kaikille avoin ulkoilulähettiläshaku järjestetään todennäköisesti tammikuussa 2024.

Vuoden 2023 ulkoilulähettiläät esittäytyvät

Heidi ja Maiju @ihanastipihalla_

"Me ollaan Heidi ja Maiju, luontoliikunnan ja retkeilyn intohimoiset suurkuluttajat, ulkoilmanaiset Jämsästä. Meille luonto ja liikunta tuovat valtavan määrän hyvä oloa ja jaksamista arkeen, samasta syystä haluamme tilillämme kannustaa muitakin luontoliikunnan pariin. Jos kaipaat monipuolisesti vinkkejä ja inspiraatiota luontoliikuntaan ja retkeilyyn tai huumorintäyteistä ja positiivista sisältöä seurattavaksi, on meidän tili juuri sua varten."

Tiina @toinenjalkaulkona

"Moikka, Tiina tässä! Mä rrrrrrrakastan retkeilyä lähellä ja kaukana, aina soilta tuntureille asti. Tykkään liikkua luonnossa ympäri vuoden ilman suorittamista, matalalla kynnyksellä. Parasta retkeilyssä on uusien paikkojen löytäminen, nuotiotulet ja tunnelmointi. Mulla on reisiproteesi ja mun tilillä pääset seuraamaan miten liikuntavammaisena pystyy nauttimaan luonnosta. Luonto kuuluu kaikille, tuu mukaan!"

Riku @rikun_mtb_juttuja

"Olen Riku, seitsemän lapsen isä Tuusulasta. Olen aina asunut Uudellamaalla, mutta vähän syrjemmässä kaupunkien sykkeestä. Saan virtaa raikkaasta ulkoilmasta, ja ulos pitää päästä joka päivä! Tililläni julkaisen kuvia perheemme lähiretkistä, maastopyörälenkeistä, lumikenkäretkistä, ja milloin mistäkin ulkoiluun liittyvästä. Julkaisen paljon tarinoita, joten ota tilini seurantaan, jotta näet myös ne."

Rani @raninainen

"Olen Rani, espoolainen kahden lapsen äiti, taidemuseo-opas ja ryhmäliikunnanohjaaja. Tykkään kävellä, juosta, geokätköillä ja tehdä pieniä retkiä lähiluontoon. Tililläni yritän innostaa ihmisiä lähtemään ulos liikkumaan kiireisen arjen keskellä ja etenkin silloin, kun ei yhtään huvittaisi. Tervetuloa seuraamaan!"

Sini @supersankari.sini

"Moi, tottelen nimeä Sini. Tämä supersankari seikkailee pitkälti Seinäjoella. Olen liikunnan ja ulkoilun sekakäyttäjä, huvin vuoksi liikkuja ja ehdoton hyötyliikunnan kannattaja. Jos joku yksi laji pitäisi valita, valitsisin pyöräilyn. Tilini pitää sisällään positiivista ja aitoa ulkoiluelämää, seikkailuja milloin minkäkin virtuaalisen keräilykohteen perässä sekä allekirjoittaneen ajatuksia, jotka vahvasti sivuavat liikuntaa ja hyvinvointia."

Miikka @miikka_kallio

"Moikka, oon Miikka! Luontoseikkailen ja etsin luonnosta elämyksiä elämään. Ulkoilu on itselle tapa rentoutua ja unohtaa suorittaminen. Päädyn joskus ehkä hieman hurjiinkin paikkoihin esim. retkiluistellen. Pyrin silti tuomaan esille turvallisuusajattelua."

Suvi @suvi_ko

"Moikka! Olen Suvi, toissavuonna lappilaistunut luontoliikunnan suurkuluttaja. Minulle ulkoilussa tärkeintä on fiilis ja elämykset, ei mitattavat suoritukset. Ja tietysti se, että pääsee puurajan yläpuolelle! Tililläni pääset kurkistamaan arkeen pohjoisessa, hiihtoladuille ja vaelluspoluille. Pari kertaa kesässä saatan eksyä myös purjeveneen kyytiin tai juoksutapahtumaan. Tervetuloa mukaan!"

Anna @annamatildavalli

"Moikka, oon Anna. Mut tapaa useimmiten ulkoa metsässä retkeilemästä tai sienestä ja talvisin viihdyn avannossa. Rakastan uusien paikkojen löytämistä, kasvien nimien oppimista ja aamukahvin juomista makuupussissa!"

Mikko @the_kipinamikko

"Moikka! Olen Mikko, kaupunkien kasvattama metsäläinen, lähiluonnon tutkimusmatkailija, lapinkävijä ja luontokuvaaja. Liikun luonnossa ympäri vuoden jalan tai suksella, mutta en koskaan kiireellä. Tililläni pääset mukaan retkelle Suomen luontoon ja pulahtamaan talviseen avantoon sekä löydät vinkit retkiruokien valmistukseen."

Taru @t_arumaista

"Moi, miä oon Taru. Liikunnanohjaaja ja eräopas, joka nauttii ulkona liikkumisesta ja ihan vain olemisesta. Miun tilillä pääsee seuraamaan retkiä lähiluonnossa Lappeenrannassa ja joskus kauempanakin. Iso pala sydämestä on jäänyt jonnekin pohjoisen tuntureille ja erämaihin, joten sieltä toivoisin löytäväni itseni yhä useammin. Onneksi seikkailut on mukavia missä tahansa, kun mukana kulkee paras ystäväni, Pyry-koira."

Susanna @yesusanna

"Olen elämään, seikkailuihin ja luontoon hurahtanut neljän lapsen äiti. Rakastan metsissä rymyämistä ja olen hulluna hiihtoon. Onnellisimmillani olen vaeltaessani vauvan kanssa tunturissa, pyöräretkeillessäni koko pesueen kanssa tai räkä poskella mudat naamassa painessani pitkin maita ja mantuja. Levoton luonteeni rauhoittuu liikkuessani luonnossa. Työkseni liikutan ihmisiä, valmennan ja autan löytämään liikunnan riemun. Tililläni jaan vinkkejä retkeilyyn ja liikkumiseen liittyen ja kerron suurperheen ihanasta härdellistä liikunnan parissa."