Suomen Ladun polkujuoksukiertue aloittaa polkujuoksukauden

19.04.2022|Ulkoile

Suomen Ladun polkujuoksukiertue starttaa torstaina 21.4. Espoosta. Kiertue kattaa kaikkiaan 13 paikkakuntaa, aina pääkaupunkiseudulta Oulaisiin ja Joensuuhun.

Polkujuoksukiertueen tapahtumissa pääsee ohjatulle polkujuoksulenkille, oppimaan polkujuoksun tekniikkaa sekä tutustumaan oheisharjoituksiin ja polkujuoksukenkiin ja -kelloihin. Kuva: Sampsa Sulonen

Suomen Ladun polkujuoksukiertue starttaa torstaina 21.4. Espoosta. Kiertue kattaa kaikkiaan 13 paikkakuntaa, aina pääkaupunkiseudulta Oulaisiin ja Joensuuhun.

“Polkujuoksukiertueen tavoitteena on edistää polkujuoksua ja madaltaa polkujuoksusta kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji”, kertoo Suomen Ladun aikuisliikunnan vastaava Hanna Okkonen

Kiertuetapahtumat ovat kaikille avoimia ja soveltuvat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille polkujuoksijoille. Tapahtumissa juostaan lyhyttä noin kahden kilometrin mittaista reittiä, jonka varrella pysähdytään tekemään erilaisia harjoituksia Suomen Ladun polkujuoksuohjaajan johdolla. Lenkin voi kiertää itselle sopivan määrän. 

Suomen Ladun Hanna Okkonen rohkaiseekin kokeilemaan polkujuoksua:

“Polkujuoksu on loistavaa luontoliikuntaa, joka kehittää niin kestävyyttä, koordinaatiota kuin tasapainoa. Vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat maaston mukana ja polut ovat lempeä alusta juoksemiselle.”

Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun jäsenyhdistysten, Hokan, Garminin ja Scandinavian Outdoorin kanssa. Kaikissa tapahtumissa on mahdollisuus testata Hokan polkujuoksukenkiä ja Garminin älykelloja. Paikalla on myös Hokan kenkäasiantuntija. Kaikkien tapahtumien osallistujien kesken arvotaan Garminin älykello ja Scandinavian Outdoor tarjoaa alennuksia kiertueen osallistujille. 

Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu yli 94 000 jäsentä 184 yhdistyksessä. Polkujuoksu on yksi Suomen Ladun edistämistä lajeista. Suomen Latu kouluttaa polkujuoksunohjaajia ja jäsenyhdistykset järjestävät polkujuoksutoimintaa ympäri Suomen. Lisää tietoa polkujuoksusta ja tapahtumista löytyy Suomen Ladun sivuilta:

suomenlatu.fi/polkujuoksukiertue
suomenlatu.fi/polkujuoksu

Kommentoi