Suomalaiset naiset liikkuvat paljon

16.12.2011|Ulkoile

Uuden tutkimuksen mukaan suomalaisnaiset ovat tavoitteellisia ja tunnollisia liikunnan suhteen.

Suomalaiset naiset ovat tavoitteellisia ja tunnollisia liikunnan suhteen – he myös liikkuvat paljon. Joka kolmas suomalainen nainen liikkuu vähintään viisi kertaa ja puolet kahdesta neljään kertaan viikossa. Yli puolet naisista haluaisi liikkua vielä nykyistä enemmän.

Liikkumista motivoi erityisesti oman terveyden edistäminen, liikunnasta saatava energia sekä painonhallinta. Myös liikunnasta tuleva hyvä olo kannustaa liikkumaan. Sosiaalinen kanssakäyminen sen sijaan ei ole niin tärkeää ja moni nainen liikkuukin pääasiassa yksin.

Suurimpia esteitä liikunnalle koetaan olevan oma saamattomuus ja laiskuus. Lisäksi aikaa liikunnalta vievät työ, kodinhoito ja muut harrastukset.

Naiset haaveilevat uusien lajien kokeilemisesta ja toivovat liikunnalta myös elämyksiä.

Tanssin ja pehmeiden liikuntamuotojen, kuten pilateksen ja joogan lisäksi naiset ovat kiinnostuneita retkeilystä sekä uinnista ja muusta vesiliikunnasta.

Lähde: Suomen Liikunta ja Urheilu ry. Suomalaisten naisten liikkumisen motiiveja kartoittavan tutkimuksen toteuttivat Sport-lehti, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry ja Microsoft. Lisätietoja: www.slu.fi