Reilusti lunta - mutta miten tehdä lumiukko pakkaslumesta?

17.02.2021|Tapahtumat Ulkoile Ulkona kuin Lumiukko -kampanja

Ulkona kuin lumiukko -kampanja haastaa suomalaiset rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa ja merkitsemään ne osoitteessa suomenlatu.fi/lumiukko löytyvään laskuriin

Suomen Latu haastaa jälleen suomalaiset ulkoilemaan ja rakentamaan lumiukkoja. Neljännen kerran järjestettävän kampanjan tavoitteena on saada suomalaiset nauttimaan ulkoilusta ja samalla ilahduttamaan ihmisiä. Kampanja-aika on 17.2.-14.3. Ulkoliikunnan lisäksi lumiukot ilahduttavat ohikulkijoita pitkään. 

“Moni ei tiedä, että pakkaslumestakin voi tehdä vähintään yhtä hienoja lumiukkoja kuin nuoskalumesta. Mikäs sen parempaa hiihtolomatekemistä, kuin rakentaa lumiukkoja omaan tai vaikka paikallisen senioritalon pihaan ilahduttamaan iäkkäitä asukkaita.”, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen vinkkaa.

Upeat pakkaskelit ovat hellineet Suomea ja nyt alkava hiihtolomakausi houkuttelee ulkoilemaan. Pakkaslumestakin voi rakentaa lumiukkoja Suomen Ladun ohjeilla: https://vimeo.com/314438141 

Ulkona kuin lumiukko -kampanjan sivuilta löytyy lumiukkolaskuri, johon rakentamansa lumiukot voi ilmoittaa. Laskurista selviää maaliskuussa Suomen “lumiukkoisin kunta”. Viime vuonna voiton vei Nivala, joka päihitti loppukirillään Kuopion. Onko nyt eteläisen Suomen vuoro?

Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen lumiukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko.

Lumiukkoja voi ilmoittaa laskuriin 15.3. asti osoitteessa suomenlatu.fi/lumiukko