Räätälöidyt kartat käyttöön

11.10.2012|Ulkoile

Karttakeskuksen kaikille avoimesta ParasKartta-palvelusta voi ensimmäistä kertaa Suomessa tilata omiin tarpeisiin räätälöityjä karttatulosteita omilla merkinnöillä varustettuna.

ParasKartta-palvelussa käyttäjä voi itse määrittää alueen, josta haluaa kartan. Jos esimerkiksi oma mökki jää normaalisti kartan reunaan, nyt mökkeilijä voi tilata kartan, jossa mökki on keskipisteenä. Karttaan voi myös tehdä omia merkintöjä, kuten lisätä pisteitä, symboleja ja viivoja ja nimetä omat merkintänsä.

”Esimerkiksi metsästysseurat voivat laittaa passipaikkansa karttaan tai matkailuyrittäjät korostaa reittejä tai kohteiden sijainteja selvästi”, Karttakeskuksen myyntipäällikkö Jaakko Virkkala sanoo.

Omien merkintöjen saaminen kartalle ei maksa mitään. Tilaaja voi valita haluamansa koon vapaasti aina maksimikokoon 292 cm x 152 cm asti. Tulosteen materiaali voi olla säänkestävä kestokartta maastoon tai vaikkapa kehystetty taulu kodin sisustukseen.

Tulosteiden ohella ParasKartasta saa myös painettuja karttoja ja ammattilaisille suunnattuja digitaalisia aineistoja.

 

Karttakeskus toimittaa tilatut tulosteet postissa. Tilauksia voi tehdä itse verkossa sivulla www.karttakauppa.fi tai siellä listattujen jälleenmyyjien kautta.