Pitoa pohjaan Hiihtoniiloilta

14.02.2014|Ulkoile

Lumettomuus ja lämmin sää ovat vaikeuttaneet talven hiihto-olosuhteita. Nyt jos koskaan tarvitaan Hiihtoniiloja kannustamaan ihmisiä laduille ja auttamaan voitelussa.

Suomen Ladun Hiihtoniilo-kampanja on lähtenyt liukkaasti käyntiin eri puolilla maata. Hiihtoniilojen apua on kuluneen viikon aikana kaivattu erityisesti voiteluun, sillä plusasteet ovat vaikeuttaneet menoa niin etelässä kuin pohjoisessa.

Iisalmen Hiihtoniilo Pirjo Koponen johdatteli hiihtoväen kuluneella viikolla hiihtoretkelle Paloisvuorella. Retkellä korostui hiihdon ja yhdessäolon virkistävä merkitys.

”Letka jäi sään takia lyhyemmäksi, mutta voitelemaan, opastamaan ja juttua iskemään pääsi monen hiihtäjän kanssa”, Hiihtoniilo-Pirjo kertoo.

Tulevina päivinä Hiihtoniilot jalkautuvat hiihtoväen avuksi ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

Oulu 12.2. klo 17.30–19.30 Tekniikkavinkkejä ja voiteluopastusta, Iinatin kuntorata, Urheilupuistontie
Hollola 13.2. klo 17–19 Hiihdon teemailta Hollolan kirjastossa
Tampere 15.–16.2. klo 10–12, Päivystys ladun varrella Tampereen Kaupissa
Pallas-tunturi 15.–16.2. Hiihtoniilon voitelukoulutusta telemark-kurssilaisille
Iisalmi 15.2. klo 12–13.30 Lasten hiihtokoulu, Paloisvuori
Rovaniemi 15.3. Napapiirin hiihto: Hiihtoniilo arpoo Back to skies -hiihtokoululaisten kesken 3 vapaahiihtoa 20 km matkalle, jonka lähtö klo 11 Ounasvaaran hiihtostadionilta.
Joensuu 16.2. klo 13–15 Lykynlampi, Kontiolahti, hiihtelyä latujen varsilla
Kotka 16.2. klo 9-13, Ystävänpäivähiihto, päivystys ladulla, Petäjäpirtti
Siilinjärvi 16.2. Haastehiihto
Oulu 19.2. klo 17.30–19.30 Tekniikkavinkkejä ja voiteluopastusta, Kiekonmaja - Sankivaara, Kiekonmajantie

Suomen Ladun Hiihtoniilot ovat erilainen hiihdonedistämiskampanja, jossa 15 Hiihtoniiloiksi pukeutunutta vapaaehtoista opastaa suomalaisia ja somelaisia hiihdon ihmeelliseen maailmaan. Hiihtoniilon tunnistat menneiden vuosikymmenten Karhu-piposta ja hipsterinsinisestä hiihtoanorakista.

Hiihtoniilot päivystävät kampanjan aikana 8.2.–8.3. ladun varressa ja erilaisissa tapahtumissa 13 paikkakunnalla. Hiihtoniilot järjestävät hiihto- ja voitelukouluja, hiihtoretkiä ja kannustavat ihmisiä hiihtämään. Hiihtoniiloille voi esittää kysymyksiä myös kampanjan Facebook-sivulla osoitteessa www.facebook.com/hiihtoniilot.

Tutustu Hiihtoniiloihin: www.suomenlatu.fi/hiihtoniilot