Nuuksion Nuuskinnan tulokset

30.09.2013|Ulkoile

Suomen Ladun perinteikkäät Erävaelluksen Suomen mestaruuskilpailut käytiin syyskuun alussa Nuuksion syksyisissä maisemissa Espoossa ja Vihdissä. Kisojen järjestysluku oli tällä kertaa jo 44. ja neljättä kertaa pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva jylhä järviylänkö vastaanotti erävaeltajat mittelemään tiedoissaan ja taidoissaan.

Kilpailutehtävät olivat monipuolisia ja niistä käytännön tehtäviä oli suhteellisesti paljon. Kilpailijat pääsivät valmistamaan tikkupullaa, ylittämään vesistön pikasiltaa pitkin, opettamaan retkikeittimen käyttöä koululaisille, pelastamaan hukkuvaa, luomaan Kalevala-poljentoista räppiä ja paljon-paljon muuta. Mielenkiintoisena uutuuskohteena oli Espoon Solvallassa kuluneen kesän kynnyksellä avattu Suomen luontokeskus Haltia, johon kaikki vaeltajat saivat tutustua kilpailun aikana.

Reitit ja päivätaipaleet suunniteltiin siten, että tavallisella vaellusvauhdilla saattoi ehtiä määräaikoihin. Kilpailijoiden antaman palautteen perusteella tässä onnistuttiin kohtalaisen hyvin.

Osallistujia tämän vuotisissa Suomen mestaruuskilpailuissa oli yli 200 ja järjestelijöinä reilut 100 vapaaehtoista.

Yleisö sai tutustua kilpailuun avajaisten ja lähtötehtävän yhteydessä Espoon Pirttimäessä. Kilpailun kuluessa oli myös useita muita yleisölle avoimia rasteja, samoin yöpymisrasteille ja maaliin yleisö oli tervetullut kokemaan erävaelluksen tunnelmaa.

Mediajulkisuutta tapahtuma sai YLE:n pääkaupunkiseudun paikallisradiossa ja valtakunnallisissa tv-uutisissa.

Kilpailun järjesti Järvi-Espoon Eräpartiolaiset ry yhteistyössä Espoon Akilles ry:n suunnistusjaoston kanssa.

Tulosluettelo on julkaistu kilpailun nettisivuilla www.nuuksionnuuskinta.fi

Nuuksion Nuuskinnasta on tehty noin kolmen vartin pituinen videokooste, jonka voi katsoa kilpailun nettisivujen (www.nuuksionnuuskinta.fi) kautta.