Nuku yösi ulkona!

06.09.2016|Nuku yö ulkona Ulkoile

Mikä olisikaan suloisempaa kuin sukeltaa syyskuisessa yössä makuupussin miellyttävään lämpöön?

Suomen Latu haastaa lauantaina 17. syyskuuta suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka parveke. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

Suomen laajat jokamiehenoikeudet mahdollistavat sen, että luonnossa voi liikkua ja oleskella melko vapaasti. Yksi merkittävimmistä oikeuksista on tilapäinen oleskelu siellä, missä liikkuminenkin on sallittua. Useimmiten tämä tarkoittaa majoittautumista teltassa tai muussa majoitteessa. Jokamiehenoikeudet eivät ole itsestäänselvyys, joten niitä kannattaa vaalia. Ja erityisesti käyttää.

Jos kaipaat uniseuraa, niin useat Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kyseisenä viikonloppuna tapahtumia eri puolilla Suomea. Lisätietoja niistä löydät tapahtuman verkkosivuilta ja Facebookista. Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, johon nousee tunnelmallinen metsähotelli ravintoloineen 100 yöpyjälle.

Osallistujia pyydetään jakamaan kuviaan ja kokemuksiaan #nukuyöulkona-tunnisteella sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja:
www.suomenlatu.fi/nukuyoulkona 
Tapahtuman Facebook-sivu

Kommentoi

Kommentit

Yövy ulkona

Tällainen yöpymistapahtuma on erinomainen. Voi yöpyä omalla tontilla teltassa eikä tarvitse selitellä naapureille, että lääkitys on kunnossa. Miten olisi vastaavan tyyppinen tapahtuma talvella? Kopio ei ehkä toimi, mutta jokun muun teeman ympärille.
Kiitoksia, tapahtuma oli yllättävä ja omaperäinen tapa saada ihmisiä ulkoilemaan.
terv Jaakko

- 18.09.2016