Nuku yö ulkona -päätapahtumat nousevat Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle – kymmeniä muita tapahtumia järjestetään ympäri Suomen

04.08.2022|Nuku yö ulkona Ulkoile Vaikuta

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Suomen Latu haastaa jälleen koko Suomen nukkumaan yön ulkona.

Metsähotelli Piispalasta ja Metsähotelli Kiljavasta voi varata maksutta paikan valmiiksi pystytetystä ulkoilmamajoitteesta 15.8.2022 mennessä. Tapahtuma-alueilla voi yöpyä myös omassa ulkoilmamajoitteessa.

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja haastaa kaikki Suomessa asuvat ulos yöksi 27.8.2022. Kampanjaan voi osallistua nukkumalla yön luonnossa omatoimisesti tai osallistumalla johonkin yli viidestäkymmenestä Nuku yö ulkona -tapahtumasta. Nuku yö ulkona -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yöpyminen niissä on maksutonta.

Nuku yö ulkona -kampanjan päätapahtumat Metsähotelli Piispala ja Metsähotelli Kiljava nousevat Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle. Metsähotelleista voi varata itselleen tai seurueelleen valmiiksi pystytetyn ulkoilmamajoitteen. Metsähotelleissa voi myös yöpyä omassa majoitteessa. Ilmoittautuminen Metsähotelleihin on auki 15.8.2022 saakka.

Päätapahtumiin voi tulla myös nauttimaan vain päiväohjelmasta. Molemmissa Metsähotelleissa on luvassa monipuolista ulkoiluohjelmaa, kuten erilaisten ulkoilulajien kokeilua, perheliikuntaa, retkiruokakursseja ja saunomista. Metsähotelli Kiljavassa pääsee myös kokeilemaan soveltavaa ulkoilua ja tapahtumasta voi varata esteettömän ulkoilmamajoitteen. 

“Lauantai-iltana Metsähotelli Kiljavasta striimataan livelähetys Suomen Ladun sosiaalisen mediaan. Lähetyksessä keskustellaan retkeilyyn liittyvistä aiheista lukuisten mielenkiintoisten vieraiden kanssa”, kertoo tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen.

Päätapahtumien lisäksi järjestetään kymmeniä Nuku yö ulkona -tapahtumia valtakunnallisesti

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa yli 50 paikallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa ympäri Suomen. Alle on koottu muutamia esimerkkejä tapahtumista. Kaikki tapahtumat löytyvät Nuku yö ulkona -kampanjan verkkosivuilta. 

Vantaan ja Sipoon kaupunki järjestävät yhteistyössä Vantaan Ladun kanssa Nuku yö ulkona -yhteistapahtuman Kuusijärvellä ja Korvenportissa sekä Sipoonkorvessa. Tapahtuman aikana järjestetään maksutonta metsäjoogaa, polkujuoksua ja musiikkielämyksiä. Kuusijärvellä voi myös uida ja saunoa, syödä omia retkieväitä, tulistella nuotiolla sekä nauttia kahvilan antimista ilta- ja aamupalalla. Nukkua voi omassa majoitteessa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla. 

Jämsän Laturetkeilijät järjestävät Nuku yö ulkona -tapahtuman yhteistyössä Jämsän Saunakylän kanssa. Osallistujat pääsevät halutessaan nauttimaan yösaunasta ja ulkona nukutun yön jälkeen lempeästä aamusaunasta. Tapahtumassa nukutaan Saunakylän pihapiirissä.

Janakkalassa Napialan Wanhan koulun pihamaalla on mahdollisuus yöpyä Nuku yö ulkona-hengessä. Paikan päällä on mahdollisuus tutustua koulumuseoon sekä kauppamuseoon. Sunnuntaiaamuna kauppamuseon pop up-kahvilasta voi ostaa aamiaista.

Lisätiedot

Tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen
050 556 6844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi