Nordic Night in Nature haastaa kaikki pohjoismaalaiset nukkumaan yön ulkona

15.06.2022|Nuku yö ulkona Ulkoile Vaikuta

Nuku yö ulkona -tapahtuma on tänä vuonna osa yhteispohjoismaista Nordic Night in Nature -kampanjaa. Pohjoismaista ulkoiluperinnettä juhlitaan nukkumalla ulkona Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Nordic Night in Nature kutsuu kaikki pohjoismaalaiset juhlistamaan yhteistä ulkoiluperinnettä ja nukkumaan ulkona, saman taivaan alla. Kampanjassa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska haastavat yhdessä kaikki Pohjoismaissa asuvat ulos kokemaan, millaisen elämyksen yö luonnossa voi tarjota.

“Tapa viettää paljon aikaa luonnossa ympäri vuoden yhdistää kaikkia Pohjoismaita. Osana kampanjaa haluamme olla inspiroimassa aivan jokaista nukkumaan yönsä ulkona. Tänä vuonna sen voi tehdä myös maaotteluhengessä”, vinkkaa Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen

Nordic Night in Nature perustuu pitkälle yhteispohjoismaiselle ulkoiluperinteelle ja vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta. Hankkeessa on mukana neljä ulkoilmajärjestöä: Suomen Latu Suomesta, Friluftsfrämjandet Ruotsista, Norsk Friluftsliv Norjasta ja Friluftsraadet Tanskasta. 

Hanketta tukee yleisiin tarkoituksiin A.P. Møllerin ja Chastine Mc-Kinneyn Møllerin säätiö lähes kahdella miljoonalla Tanskan kruunulla.

Pohjoismaista yötä juhlitaan yhtenä tapahtumana, mutta Suomessa ja Tanskassa tapahtuma järjestetään lauantaina 27. elokuuta 2022 ja Ruotsissa ja Norjassa lauantaina 3. syyskuuta 2022. Suomessa tapahtumaa vietetään nimellä Nuku yö ulkona. 

Suomessa nukutaan yö ulkona Suomen luonnon päivänä 27.8.

Suomessa on vietetty Nuku yö ulkona -kampanjaa vuodesta 2016 suurella menestyksellä.  Tapahtumaan  on vuosittain ottanut osaa jopa yli 130 000 suomalaista. Vastaavaa tapahtumaa on järjestetty myös muissa pohjoismaissa. 

Nuku yö ulkona -tapahtuma muistuttaa siitä kuinka Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet ulkoilla ja viettää aikaa luonnossa. 

“Meillä on voimassa jokamiehenoikeudet, jotka mahdollistavat kaikkien pääsyn luontoon. Retkeilyn lisäksi luonnossa nukkuminen on ainutlaatuinen kokemus. Kampanjan tavoitteena on, että yhä useamman silmät voisivat avautua niille kokemuksille, joita suomalainen luonto voi tarjota”, sanoo Nuku yö ulkona -kampanjan tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen.  

“Hienoa, että tänä vuonna voimme haastaa kaikki pohjoismaalaiset ulos luontoon”, jatkaa Tiainen.

suomenlatu.fi/nukuyoulkona
nightinnature.com