Muumien lumikenkäilykiertue pyörähtää käyntiin

06.02.2013|Ulkoile

Suomen Latu ja Allergia- ja Astmaliitto järjestävät viidellä paikkakunnalla Muumien lumikenkäily –tapahtuman osana Allergia- ja Astmaliiton Cityliikkuja-hanketta ja Suomen Ladun Yhdessä-teemaa.

Tavoitteena on liikuttaa perheitä lumikenkäilyn ja muun talvisen ulkoliikunnan kautta. Tapahtumien perustana on Muumien lumikenkäily ja Muumin vierailu, jonka lisäksi muuta ulkoiluohjelmaa paikkakunnasta riippuen.

Muumien lumikenkäily –tapahtuman yhteydessä jokaisella paikkakunnalla järjestetään Suomen Ladun maksullinen Lumikenkäily tutuksi –kurssi 3h, joka on tarkoitettu kouluikäisille ja aikuisille. Kurssille ilmoittautuminen tästä.

Tapahtumapaikkakunnat ja järjestäjät:
17.2.2013 Kuopio                       
Pohjois-Savon Allergia- ja Astmayhdistys ja Puijon Latu
24.2.2013 Tampere                   
Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ja Suomen Latu
2.3.2013 Helsinki                        
Helsingin ja Vantaan Allergia- ja Astmayhdistykset ja Suomen Latu
3.3.2013 Seinäjoki                     
Etelä-Pohjanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ja Lakeuden Elämysliikunta
10.3.2013 Oulu                           
Oulun  Seudun Astma- ja Allergiayhdistys ja Oulun Latu
Lisätiedot tiia.eskelinen@suomenlatu.fi 

Suomen Ladun ja Muumien yhteistyö alkoi jo 1950 –luvulla kun Tove Jansson tarjosi Muumi-hahmoa keulakuvaksi edistämään Suomen lasten hiihtoa. Nyt perinteikkään Muumien hiihtokoulun rinnalle on kehitetty uutuus joka tarjoaa iloa, elämyksiä ja vaihtelua talven ulkoiluihin.

Muumien lumikenkäilykoulu on alle 10 -vuotiaille lapsille ja perheille sopiva talvinen liikuntamuoto, jossa Muumien innoittamana leikitään ja opitaan lajin perustaitoja.

Lumikenkäilykoulut ovat useamman kerran kokonaisuuksia, joissa käydään läpi lajin perustekniikat, liikutaan monipuolisesti ja ennen kaikkea leikitään lajitaitoja vahvistavia leikkejä. Muumien lumikenkäilykouluun pääsee tutustumaan tapahtumissa. Lisätietoa Muumien lumikenkäilystä.