Missä purkki luuraa?

01.10.2012|Ulkoile

Geokätköilyn harrastajat löytävät uusia, ihmeellisiä ja erikoisia paikkoja. Usein kätköilijä huomaa tutustuneensa paikkaan, johon hän ei ilman harrastustaan olisi koskaan törmännyt.

Heinolan Latumajan isäntä Seppo Rautiainen innostui kätköilystä toden teolla kesällä 2011. Kohteiksi hän valitsi kätköjä ennen kaikkea sellaisista paikoista, joissa hän ei ollut aikaisemmin käynyt.

”Kätköilyn ansiosta olen löytänyt kotikaupungistani Heinolasta enemmän näkemisen arvoisia paikkoja kuin viimeisen 40 vuoden aikana yhteensä”, Seppo naurahtaa.

Heinolan seudulla on jo reilusti yli 200 geokätköä. Niitä Seppo on hakenut sekä kävellen että pyörällä: ”Päätin, että autoa käytän vain ääritapauksissa”

Geokätköilijät yhdistävät harrastuksensa useimmiten muuhun ulkoliikuntaan. Kätköllä käyminen on hyvä syy lähteä ulos ja liikkeelle!

Seppokin odottaa jo ensi kesää, jolloin hän aikoo hakea kätköjä myös melomalla ja soutamalla. Heinolan ympäristössä on vesireittien varsilla monia kätköjä upeissa, luonnonkauniissa paikoissa.

Suomen Latu ja paikalliset latuyhdistykset järjestävät runsaasti geokätköilyn esittelytilaisuuksia sekä Geokätköily tutuksi -kursseja. Tervetuloa mukaan lajin pariin!

Kätköilystä löytyy tietoa myös Suomen Ladun nettisivuilta osoitteesta www.suomenlatu.fi/geokatkoily