Metsämörri on vienyt lapset lähiluontoon jo 30 vuoden ajan

03.12.2021|Ulkoile

Uusimman Latu&Polku-lehden mukana ilmestyi upea Metsämörrin ulkoilukalenteri. Vuoden 2022 teemaksi valikoitui syntymäpäiviään viet­tävä Metsämörri ystävineen. Metsämörri-satuhahmo ja hänen ystävänsä johdattavat lapset luontoon liikkumaan, leikkimään ja oppimaan.

Metsämörritoiminta on Suomen Ladun lastentoiminnan vankka kulmakivi. Tärkein osa ovat metsämörriretket, joihin sisältyy ohjattua toimintaa ja paljon vapaata leikkiä luontoympäristössä. 

Suomenkielinen metsämörritoiminta täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Suomen Ladun tavoitteena on, että juhlavuoden 2022 aikana 100 000 lasta osallistuu metsämörriretkille. 

Juhlavuotena julkaistaan Metsämörrin uudistettu visuaalinen ilme, josta ulkoilukalenteri antaa ensimmäiset maistiaiset.

Vuosi huipentuu Metsämörrin 30-vuotisjuhlaviikkoon, joka järjestetään 19.–25. syyskuuta. Juhlaviikon aikana kannustamme erityisesti varhaiskasvatuksen toimijoita, mutta myös kouluja ja Suomen Ladun jäsenyhdistyksiä järjestämään metsämörriretkiä lapsille ja perheille. 

Tällä hetkellä Suomen Ladun kouluttamia metsämörriohjaajia on yli 14 000 ja vuosittain kymmenet tuhannet lapset ulkoilevat Metsämörrin kanssa. Suomen Latu koordinoi ja kehittää suomenkielistä metsämörritoimintaa. 

suomenlatu.fi/metsämörri

Etkö saanut kalenteria?

Kalenteri postitettiin jäsenille, jotka eivät ole kieltäneet varainhankintatuotteiden lähettämistä. Jos et saanut kalenteria lehden numero 4/2021 välissä, varainkeruukiellon voi poistaa lähettämällä tekstiviestin puhelinnumeroon 044 722 6326. Kirjoita viestiin TUOTE sekä asiakasnumerosi. Oman asiakasnumerosi näet lehden takakannen osoitekentästä. Ilmoituksen varainkeruutuotteiden sallimisesta voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen jasenpalvelu@suomenlatu.fi.

Suomen Ladun jäsenet voivat tilata lisää ulkoilukalentereita sähköisellä lomakkeella täältä. Kalenterit toimitetaan kahden viikon kuluessa tilauksesta.