Luvassa 75 retkeä kansallispuistoihin

25.04.2013|Ulkoile

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta Suomen Ladun ja Suomen ensimmäisten kansallispuistojen perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestävät 75 retkeä Suomen kansallispuistoihin. Ensimmäinen retki suuntautuu tänään Nuuksioon.

Ulkoilun keskusjärjestö Suomen Latu perustettiin vuonna 1938. Samana vuonna perustettiin myös Suomen ensimmäiset kansallispuistot. 

Juhlavuoden kunniaksi Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset järjestävät 75 ohjattua ja avointa retkeä kansallispuistoihin. Tiedot retkistä kerätään vuoden mittaan Suomen Ladun sähköiseen tapahtumakalenteriin. Kansallispuistoretket toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen luontopalvelujen kanssa.

”Luontoliikunnalle on selkeä yhteiskunnallinen kysyntä. Suomen Ladun 78 000 jäsentä ja Suomen 37 kansallispuiston kasvavat käyntimäärät kertovat, että luonto ja virkistyspalvelut ovat suomalaisille entistä tärkeämpi asia”, Suomen Ladun viestintäpäällikkö Panu Könönen sanoo.

Suomen 37 kansallispuistoa esittelevät hienointa suomalaista luontoa. Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Kansallispuistojen hoidosta ja palveluista vastaa Metsähallituksen luontopalvelut.

”Kansallispuistot ovat kaikille avoimia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat jokaiselle oman tavan nauttia maamme kauneimmasta luonnosta sekä sieltä hakea terveyttä ja hyvinvointia. Kansallispuistoissa käydään paljon: yhteensä yli kaksi miljoonaa käyntiä vuosittain. Myös kansallispuistomatkailun paikallistaloudelliset vaikutukset ovat merkittävät”, Metsähallituksen luontopalvelujen virkistyskäytön päällikkö Anneli Leivo sanoo.

Kansallispuistoista suosituimpia vierailukohteita ovat pohjoisessa Pallas-Yllästunturin sekä Urho Kekkosen kansallispuistot ja Etelä-Suomessa Nuuksion ja Kolin kansallispuistot.

Suomen Ladun juhlavuoden ensimmäinen kansallispuistoretki suuntautuu tänään Nuuksioon, ja sen järjestää Suomen Ladun suurin jäsenyhdistys Helsingin Latu. Vaakkoin eräkämpältä lähtevä reppuretki on helppo ja sopii kaikenkuntoisille.

Tietoa 75 kansallispuistoretkestä löytyy Suomen Ladun verkkosivuilla osoitteessa www.suomenlatu.fi/75retkea.