Lumenveiston SM-kilpailu peruuntuu

29.01.2021|Ulkoile

Fyysisten kisojen sijaan järjestetään webinaari ja etäveistokisa.

ILO!LUMI-tapahtuman lumenveiston SM-kilpailu 19.–21.2. peruuntuu koronarajoitusten takia. Itä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut, että jo tammikuussa voimassa olleita kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuun 22. päivään saakka.

Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tämän takia 2–3 hengen joukkuesarjojen sekä soolosarjan SM-kilpailun toteuttaminen yhdistettynä järjestäjien paikalla oloon Ilomantsissa käy mahdottomaksi.

ILO!LUMI-tapahtuman järjestäjänä toimii Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys yhdessä Suomen Ladun kanssa. Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen hallitus käsitteli SM-kilpailun tilannetta torstain 21.1.2021 kokouksessaan ja päätyi toteamukseen, että kisat on peruttava.

Webinaari sekä avoin etäveistokisa tulossa

Perjantaina 19.2. pidetään lunta ja jäätä käsittelevä webinaari, jota voi seurata etänä – kiinnostavia puhujia on luvassa. Samoin tarkoitus on järjestää lumenveistossa epävirallinen, kaikille avoin etäkilpailu 19.–21.2. aikana.

Lumi, riesa vai rikkaus?

Lumi ja pakkanen, ne haastavat välillä arkea mutta ovat sinällään rikkaus. Lumi ja jää tarjoavat aktiviteettia, tekemistä, työtä ja toimintaa. Talvi on myös arvokas vuodenaikamme, joka ei ole enää itsestäänselvyys. Jos ilmasto muuttuu, muuttuu myös toimintamme talvella hävittäen niin toimeentuloa kuin harrasteita. Webinaarissa kuullaan mihin kaikkeen lunta ja jäätä tarvitaan, ja kuinka se myös mahdollistaa monta elinkeinoa.

Webinaari perjantaina 19.2.2021. 

OHJELMA

12:30 Tervetuloa, tilaisuuden avaus

12:45 Talvi täynnä toimintaa; mitä talvella harrastetaan, puheenjohtaja Marjatta Partanen, Joensuun Latu

13:00 Korvaamaton kylmä – Ikiaikainen talvinuottaus ja sen tulevaisuus Pohjois-Karjalassa, Tero Mustonen, Lumimuutos osuuskunta

13:30 Yrittäjyyttä lumesta, yrittäjä Joonas Potkonen, T:mi Kuuksenvaaran Konepalvelu, Ilomantsi

13:45-14 Tauko

14:00 Ilmastonmuutoksen vaikutukset talviharrastamiseen ja matkailuun? hallituksen puheenjohtaja Miikka Hast, Protect Our Winters Finland

14:30 Lumi- ja jäärakentaminen alueen vetovoimatekijänä, tuotantopäällikkö Janne Pasma, Lapland Hotels SnowVillage

15-16 Luminen eväshetki luonnossa, luontoalan yrittäjä Mikko Kettunen, Karu Survival

Ilmoittaudu mukaan 17.2 mennessä: webropol.com/s/Lumiwebinaari. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki päivää ennen webinaaria.

ilolumi.fi

Kommentoi