Lapset valitsivat vuoden polkupyöräksi laadukkaan koulutien kulkijan

12.08.2013|Ulkoile

Vuoden polkupyörä 2013 on 24-tuumainen ja 7-vaihteinen ”koululaispyörä” Tunturi Shine. Vuoden polkupyörän valitsivat tällä kertaa lapset, aikuisten asiantuntijaraadin toimiessa taustatukena.

Noin 8-12 -vuotiaille suunniteltu Tunturi Shine on laadukas ja turvallinen koulutien kulkija, joka keräsi kehuja sekä ajo-ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään.
 
- Ulkonäkö on erittäin makea. Kaiken kaikkiaan erinomainen ajokokemus, kehui yksi valinnan tehneistä koululaisista.
 
Aikuisten asiantuntijaraati kiitteli luotettavaa ja toimivaa kokonaisuutta sekä hyvää hinta-laatu -suhdetta (suositushinta 549 €).
 
Toiseksi kisassa kiri Insera Eliminator ja kolmanneksi Insera Cindy. Yleisön suosikkina palkittiin Helkama Jopo 3, johon mieltyi suurin osa Fillarimessuilla ehdokaspolkupyöriä ajaneista koululaisista. Lasten valitsijaraadin ja erityisesti poikien suosikki oli puolestaan Tunturi Bomber.
 
Valintakriteereinä olivat ajo-ominaisuudet, hinta-laatu -suhde, varustelu, innovatiivisuus, tekninen taso, helppo-hoitoisuus, turvallisuus sekä ulkonäkö ja muotoilu
 
Aikuisten arviointiraadissa olivat edustettuina Fillari –lehti, Tekniikan Maailma, Liikenneturva, Helsingin Polkupyöräilijät, Suomi Pyöräilee –työvaliokunta ja Pyöräilykuntien verkosto.
 
Lasten valitsijaraatiin kuului Käpylän peruskoulun 28 oppilasta. Lisäksi polkupyöriä koeajoivat noin 280 koululaista Fillari 2013 -messuilla.
 
Vuoden polkupyörä valittiin nyt kolmatta kertaa Suomessa. Kisan tavoitteena on pyöräilyn arvostuksen, näkyvyyden ja turvallisuuden lisääminen sekä pyöräilykulttuurin edistäminen. Valintaprosessista vastasivat Suomi Pyöräilee -hanke ja Pyöräilykuntien verkosto ry.