Lapin uusin luontokeskus tutustuttaa kävijänsä miljoonia vuosia vanhaan tunturijonoon

29.06.2012|Ulkoile

Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeeseen on noussut upouusi näyttely- ja tapahtumakeskus Naava, joka sijaitsee aivan Pyhätunturin matkailualueen ytimessä. Naava on portti Pyhä-Luoston kansallispuistoon, jossa 2000 miljoonaa vuotta vanha tunturijono salpaa retkeilijän hengen.

Metsähallituksen luontokeskus Naava antaa uutta elämyksellisyyttä Pyhä-Luoston matkailualueelle ja kansallispuistolle. Käynti Naavassa sopii kenelle tahansa alueella matkailevalle, tai kansallispuiston kävijälle, joka haluaa syventää tietojaan kansallispuiston luonnosta ja kulttuuriperinnöstä. Luontokeskus toimii myös paikallisten ihmisten ja matkailijoiden olohuoneena, jossa lapset ja nuoretkin viihtyvät.

Naavan tarjonta on monipuolinen: Alueen luontoa ja kulttuuriperintöä esittelevän näyttelyn lisäksi keskuksessa on retkeily- ja matkailuneuvonta, herkullista ruokaa tarjoava kahvila-ravintola, konsertteihin, kokouksiin ja teatteriesityksiin sopiva auditorio sekä kokoustiloja. Lisäksi Naavassa on hyvät mahdollisuudet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa luontoelämyksiä ympäri vuoden

Pyhä-Luoston kansallispuiston luonto on ainutlaatuinen. Puiston vetonauloja ovat sen 2000 miljoonaa vuotta vanha tunturijono sekä metsäsaamelaisen kulttuurin vanhat uhripaikat. Sen luonnonsuojelulliset arvot kiteytyvät vanhoihin metsiin, laajoihin suoalueisiin ja tunturiketjun geologiseen monimuotoisuuteen.

Talviaikana kansallispuisto on mainio paikka maastohiihtoon ja lumikenkäilyyn Kesällä ja erityisesti ruska-aikana se tarjoaa retkeilijälle upeita maisemia ja väriloistoa. Kokemattomampikin retkeilijä saa Naavan luontokeskuksen ammattitaitoisilta retkeilyneuvojilta hyvät vinkit vaellusretkelle. Kynnys lähtöön on matala, koska Pyhä-Luoston kansallispuistossa on hyvät päiväretkimahdollisuudet. Reiteille pääsee luontokeskuksen pihapiiristä.

Lue lisää

www.luontoon.fi/pyha-luosto
www.luontoon.fi/naava