Kevätliittokokouksessa palkittiin vuoden 2012 parhaat liikuttajat

22.04.2013|Ulkoile

Suomen Ladun kevätliittokokouksessa Vantaalla palkittiin vuoden 2012 parhaat latuteot ja -tekijät.

Jaossa olivat Vuoden vetäjän, Vuoden Maastohiihdättäjän sekä Vuoden Lasten ja nuorten toiminnan edistäjän palkinnot.
 

Vuoden 2012 vetäjäksi valittiin Kauko Seppänen. Hän on toiminut aktiivisesti Suomussalmen Samoojien puheenjohtajana vuodesta 2004. Seppänen on ollut tuttu näky useimmissa liittokokouksissa, mutta erityisansioita hän on kerännyt aktiivisena tapahtumien järjestäjänä.

Merkittävien hiihtotapahtumien, Vienan hiihdon ja Hallan hiihdon lisäksi Seppänen johti vuoden 2007 Erävaelluksen SM-kilpailujen ja vuoden 2010 Suomen Ladun leiripäivien järjestelyjä. Tämän lisäksi Seppänen on toiminut Hossan melonnan vetäjänä, organisoinut Viepperhauta-tapahtumaa ja vastannut Marjastuksen ja Suohiihdon MM-kisojen järjestelytehtävistä.

Maastohiihdättäjä 2012 -palkinnon pokkasi Mikkelin Latu ry. Yhdistys oli valtakunnallisen laturetken järjestäjä vuonna 2012. Tapahtuman järjestelyt olivat esimerkilliset, vaikka kylmä sää vaikeuttikin itse tapahtumaa.

Vuosittain Mikkelin Latu ry järjestää useita hiihtotapahtumia lasten Muumihiihdosta kuutamohiihtoihin. Merkittäviä isoja hiihtotapahtumia ovat Soihtuhiihto Kalevankankaalla, Susiniemi-hiihto Latupirtille, Linnasaari -hiihto ja vuotuinen hiihtoviikko Kiilopäälle.

Vuoden 2012 Lasten ja nuorten toiminnan edistäjänä palkittiin Luonnossa Liikkuen ry. Yhdistyksen Luonnossa kotonaan -iltapäiväkerho Tuulenhuiske oli Urheilugaalassa ehdolla Vuoden lasten ja nuorten luontoliikuttajaksi.

Aktiivisten vanhempien vuonna 2010 perustaman yhdistyksen iltapäiväkerho Tuulenhuiske tarjoaa lapsille koulupäivän jälkeen ja loma-aikoina liikunnallista ja turvallista yhdessäoloa lähiluonnossa. Toiminta perustuu Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -pedagogiikan mukaiseen ohjaukseen.

Suomen Ladun kevätliittokokous pidettiin Vantaalla, Sokos Hotel Vantaassa 21.4.2013. Virallisia kokousedustajia oli paikalla yhteensä 88.